Οι καλύτερες μέρες μόλις άρχισαν

του χαραλαμπου μπονανου, περιφερειακου συμβουλου με την παράταξη του περιφερειαρχη νεκταριου φαρμακη

Είναι πασιφανές ότι η Περιφέρειά μας χρειάζεται μια νέα κατεύθυνση.
Επικρατεί μια αποκαρδιωτική και απογοητευτική στασιμότητα, ένα τέλμα που είναι αδιανόητο να περιμένουμε κεντρικές κατευθύνσεις. Αντίθετα, άμεσα πρέπει εμείς να δείξουμε ότι θα έχουμε αποφασιστική παραγωγική συμβολή, επενδύοντας, πού αλλού, στον άνθρωπο και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας.
Για να γίνει αυτό χρειάζεται η συνεργασία και η συνεννόηση όλων των παραγωγικών και πολιτικών δυνάμεων αλλά κυρίως των τοπικών κοινωνιών, των δήμων, που πρέπει τα έργα τους να ωριμάσουν και να αδειοδοτηθούν.

Από την απραξία πρέπει να περάσουμε σε ενεργητικές διαδικασίες διευκολύνοντας με τεχνική υποστήριξη ώστε έγκαιρα να έχουμε από την ωρίμανση σταθερές θέσεις εργασίας και συνθήκες ανάπτυξης.
Ενα νέο αναπτυξιακό μοντέλο θα ξεκινήσει άμεσα με έργα και δράσεις ώστε να προκύψει οικονομική ανάκαμψη μέσα από την ορθολογική διαχείριση των πόρων.
Οχι έργα βιτρίνας που θα διευκολύνουν μόνο την ανακύκλωση της πολιτικής έδρας , αλλά έργα που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες και που φυσικά η νέα περιφερειακή αρχή θα δώσει δείγμα γραφής με αλλαγή νοοτροπίας.

Λογοδοσία σε όλα τα επίπεδα και πλατφόρμα παρακολούθησης των έργων ώστε να γνωρίζει ο πολίτης, ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας, πού βρίσκεται το έργο που έχει προτείνει αλλά κυρίως πού πάει η χρηματοδότηση της περιφέρειας μας.
Η ανάπτυξη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θέλει όραμα και στρατηγική, στόχους, πρόγραμμα με ρεαλιστικές προτάσεις, πλαίσιο, κανόνες και προϋποθέσεις, κυρίως όμως προτεραιότητες.

Η Δυτική Ελλάδα θα αποκτήσει σύντομα την ταυτότητα μιας εξωστρεφούς δυναμικής νησίδας ανάπτυξης και οικονομικής ευρωστίας που θα βασίζεται στην καινοτομία και στην συνοχή.

Ο Νεκταριος Φαρμακης και η ομάδα του θα επενδύσουν άμεσα σε εκείνα που μας ενώνουν και όχι σε εκείνα που μας χωρίζουν.
Ολα από την αρχή σημαίνει ότι σε κάθε επίπεδο θα έχουμε μια διαφορετική ματιά και θα εξαντλήσουμε όλες τις πιθανές λύσεις για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, έχοντας σαν κύριο αντίπαλό μας μόνο τα προβλήματα.

Η νέα σελίδα γράφεται σε ένα ανοιχτό βιβλίο προσβάσιμο από όλους τους πολίτες.
Οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος είναι για μας σημεία ενότητας σε μια νέα εποχή που θα έχουν θέση όλοι όσοι έχουν το κέφι και την ιδέα να ενώσουν δυνάμεις, να καινοτομήσουν, να κάνουν πράξη τα όνειρά τους για καλύτερες μέρες.
Είναι στους στόχους μας να διεκδικήσουμε επενδύσεις άνω των 2 δις ευρώ από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους για την επόμενη δεκαετία.
Η περιφερειακή διοίκηση θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά, να έχει αποτελεσματικότητα με διαφάνεια, ισότητα και κυρίως κοινωνική αποδοχή.

Δεν περισσεύει κανένας στην καινούργια σελίδα, οι καλύτερες μέρες μόλις άρχισαν.
 

Διαβάστε επίσης