Γεννηματά: Πρώην πρόεδροι δεν ηγούνται στα ψηφοδέλτια Επικρατείας - BINTEO

Σχολιάζοντας την απομάκρυνση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το Κίνημα Αλλαγής η πρόεδρος της παράταξης Φώφη Γεννηματά τόνισε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Open ότι δεν ήταν προσωπικά τα κριτήριά της για την αποχώρηση Βενιζέλου, αλλά "ένας πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν σηματοδοτεί το νέο σε έναν νέο φορέα". "Είναι καθαρά τα πολιτικά κριτήρια της επιλογής και καθόλου προσωπικά. Είναι στρατηγική να απευθυνθούμε στους προοδευτικούς πολίτες τους απογοητευμένους από τον ΣΥΡΙΖΑ" διευκρίνισε.

Επεσήμανε ότι: "Είναι μία επιλογή διεύρυνσης και ανανέωσης. Δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα. Είμαστε νέος φορέας. Έχουμε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος... Κοιτάμε σταθερά μπροστά...Έχουμε ήδη κτακτήσει την τρίτη θέση και στην αυτοδιοίκηση τη δεύτερη θέση. Στόχος μας είναι τις δυνάμεις μας να τις αντιστοιχήσουμε με τα εκλογικά μας αποτελέσματα".

Διευκρίνισε επιπλέον ότι "ο κ. Βενιζέλος προφανώς ανήκει σ' αυτόν τον χώρο και θα συνεχίσει να ανήκει και όλοι στο ΚΙΝΑΛ θέλουμε να συνεχίσει να ανήκει... Ένας πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν σηματοδοτεί το νέο και τη διεύρυνση σε έναν νέο φορέα όπως το ΚΙΝΑΛ. Δεν είθισται σε κανέναν πολιτικό χώρο να ηγούνται στα ψηφοδέλτια οι πρώην πρόεδροι" και πρόσθεσε:

"Εάν ήμουν στη θέση του κ. Βενιζέλου θα είχα κατέβει με σταυρό. Η επιλογή που έκανε ήταν δική του απόφαση" ξεκαθάρισε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της επεσήμανε ότι "θέλουμε να είμαστε ανάχωμα στην κυριαρχία της ΝΔ" καθώς και ότι "θέλουμε το οριστικό τέλος του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ". Υπογράμμισε ακόμη ότι θα υπάρξει μεγάλη αναμέτρηση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι "ο κ. Γερουλάνος δεν θα είναι υποψήφιος στην Α' Αθήνας αλλά θα είναι στην πρώτη γραμμή της παράταξης ενόψει εκλογών".

Δείτε το βίντεο από το Open:

 

 

enikos.gr

 

Διαβάστε επίσης