Γεννηματά για Βενιζέλο: Με πολιτικά και όχι προσωπικά κριτήρια η απόφασή μου - Δεν επεδίωξα ποτέ τη ρήξη

ομιλια της προεδρου του κιναλ στην Κ.Ο

Την απόφασή της να βάλει στο Επικρατείας τον Γιώργο Καμίνη και όχι τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εξήγησε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο και του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής. Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για πολιτικά και όχι προσωπικά κριτήρια και υποστήριξε ότι "η ρήξη και η σύγκρουση δεν ήταν ποτέ δική μου επιλογή". "Έχω όμως και έχουμε την ευθύνη δύσκολων αλλά αναγκαίων αποφάσεων" ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Μετά από άλλη μία άνιση μάχη, ακραίας πόλωσης Εθνικών εκλογών που ο Τσίπρας έπαιξε τα ρέστα του, είμαστε ενισχυμένοι, τρίτο κόμμα και με νέα πολιτικά δεδομένα που επιτρέπουν άλμα. Είχαμε σημαντική καταγραφή στην αυτοδιοίκηση, εμείς μόνο αντέξαμε το γαλάζιο κύμα και είμαστε η 2η δύναμη στο χώρο. Στις ερχόμενες εκλογές θέτουμε ως στόχο να αντιστοιχίσουμε τις κοινωνικές και αυτοδιοικητικές μας δυνάμεις με το εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών" είπε ξεκινώντας την ομιλία της η κ. Γεννηματά.

Ο κ. Τσίπρας, τόνισε, "τα έδωσε όλα, ηττήθηκε, αποδοκιμάστηκε, φεύγει. Αφήνει βαριά κληρονομιά με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και τις υποχωρήσεις που έκανε στους δανειστές, την καθήλωση της οικονομίας, τους εξοντωτικούς φόρους, την φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, την εγκατάλειψη της νέας γενιάς. Σκληρές συντηρητικές πολιτικές που δεν μπορούν να συνεχιστούν"

΄"Ο κ. Τσίπρας φεύγει, με έντονη την εικόνα του διχασμού που καλλιέργησε και με παραχωρήσεις σε εθνικά θέματα. Αντιμετώπισε το προσφυγικό αλλά και τις κρίσεις με τις φωτιές και τις πλημμύρες με κυνισμό, αλαζονεία και χωρίς ίχνος ανθρωπιάς.

Φεύγει έχοντας τραυματίσει βαριά την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος με τα φαινόμενα καθεστωτισμού, παρακμής και εκφυλισμού, που ο ίδιος προκάλεσε. Δυστυχώς όχι μόνο προσπάθησε να απαλλάξει τη ΝΔ από τις ευθύνες της για την κρίση αλλά έγινε και ο μέγας χορηγός του κ. Μητσοτάκη. Ευτέλισε τις προοδευτικές αρχές και αξίες ,προκάλεσε συντηρητική στροφή και δημιούργησε τις συνθήκες για επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Και τώρα επιστρατεύει το τελευταίο παραμύθι. Ζητά την ψήφο του Ελληνικού λαού για να ανακοπεί δήθεν τη δεξιά" πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

"Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την προοδευτική παράταξη και γι’ αυτό στις εκλογές πρέπει να ηττηθεί οριστικά. Να τελειώνουμε με τις απομιμήσεις και να απελευθερωθούν οι προοδευτικοί πολίτες που αναζητούν την ελπίδα. Με αυτούς τους πολίτες, αλλά και με όσους επέλεξαν άλλους δρόμους κάτω από τις αντίξοες συνθήκες των ευρωεκλογών, έχουμε από σήμερα ανοιχτό διάλογο.

Ανοίγουμε διάπλατα την πόρτα για να συμπαραταχτούν, να ενώσουν την δύναμή τους με το Κίνημα Αλλαγής. Αυτό σηματοδοτούμε με τις επιλογές μας. Η επιλογή μου για το ψηφοδέλτιο υπηρετεί αυτό το στόχο. Έχει ξεκάθαρα πολιτικά και όχι προσωπικά κριτήρια. Θα κριθεί από τους πολίτες. Η ΡΗΞΗ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ. ΕΧΩ όμως και έχουμε ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ. ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΌΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ και τώρα ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ για ΝΑ ΠΑΜΕ μπροστά με βάση ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΕΔΙΟ. Η εσωστρέφεια ρίχνει νερό στο μύλο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ" είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, συμπληρω Εμείς εκφράζουμε τον προοδευτικό χώρο στην Ελλάδα και τον θέλουμε ισχυρό" συμπλήρωσε.

"Το Κίνημα Αλλαγής έρχεται ενισχυμένο με νέα δυναμική στο κέντρο της πολιτικής σκηνής. Σταθερό στην επιλογή της αυτόνομης πορείας του. Έτοιμο με τις θέσεις και το πρόγραμμά του, στο Σχέδιο Ελλάδα, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας εποχής για την χώρα.

Είμαστε έτοιμοι για την Αλλαγή, για προοδευτικές Πολιτικές που θα εγγυηθούν την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση με Ανάπτυξη, ποιοτικές θέσεις εργασίας και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τις σύγχρονες απαντήσεις της Προοδευτικής πολιτικής, της «Σοσιαλδημοκρατίας του σήμερα», για το νέο Κοινωνικό Κράτος, τον ψηφιακή εποχή, την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή, την ανοιχτή κοινωνία χωρίς διακρίσεις. Να δημιουργήσουμε ευκαιρίες δουλειάς, δημιουργίας, εξέλιξης για τους νέους ανθρώπους ώστε να γυρίσει η ελπίδα και η αισιοδοξία για το αύριο τους. Να εγγυηθούμε τις Προοδευτικές λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα" συνέχισε μιλώντας στα στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

Όπως είπε η κ. Γεννηματά, "η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή, σύγχρονη, προοδευτική δύναμη στη Βουλή και στον λαό, που με καθαρό ρόλο προβάλλει και διεκδικεί λύσεις για τα προβλήματα του λαού και του τόπου.

Μια δύναμη που πιστεύει και υπηρετεί την δημοκρατική ομαλότητα και την πολιτική σταθερότητα. Που πιστεύει στον διάλογο και στην συνεννόηση για τα Εθνικά Θέματα και τα μεγάλα ζητήματα της χώρας, τις Συνταγματικές Αλλαγές και την αλλαγή εκείνων των δεσμεύσεων προς τους εταίρους μας που ανέλαβε ο κ. Τσίπρας και καταδικάζουν την χώρα".

"Η Ελλάδα χρειάζεται μια σύγχρονη ισχυρή Σοσιαλδημοκρατική Παράταξη, δυνατό αντίβαρο στη συντηρητική παράταξη, της Νέας Δημοκρατίας που θα υπερασπιστεί τα δημόσια αγαθά, το κοινωνικό κράτος, τα δικαιώματα των εργαζομένων, τον εθνικό πλούτο, τις ίσες ευκαιρίες για τους νέους μας. Το Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο και αναλαμβάνει την ευθύνη να ανταποκριθεί σε αυτό το ιστορικό χρέος

Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται μια καθαρή και ισχυρή εντολή από τους πολίτες στο Κίνημα Αλλαγής, στις ερχόμενες εκλογές. Εντολή που θα αποτρέπει την κυριαρχία της ΝΔ και παράλληλα θα αποδυναμώσει σημαντικά περαιτέρω και καθοριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ" πρόσθεσε.

"Απευθύνουμε πρόσκληση συστράτευσης προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες. Καλούμε όλα τα στελέχη, τα μέλη, τους φίλους μας να πρωτοστατήσουν στην επικοινωνία μας με τους πολίτες, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργασιακό χώρο.

Στην συνεδρίαση της Κεντρικής μας Επιτροπής ολοκληρώνουμε τα ψηφοδέλτιά μας, με πολλά νέα, αλλά και έμπειρα στελέχη που θα δουλέψουν στην πρώτη γραμμή. Στον προεκλογικό αγώνα, χωρίς να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά της πόλωσης και του διχασμού, αναδεικνύουμε με διάλογο τις προτάσεις μας, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του τόπου και του λαού, εγγυήσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Αναλαμβάνουμε νέες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της επαφής μας με τους νέους ανθρώπους, για την ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στα κοινά, αλλά και για το «άνοιγμά» μας στα νέα σύγχρονα ζητήματα και τις προκλήσεις, της ψηφιακής εποχής και της κλιματικής αλλαγής. Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για το μέλλον μας" κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης