Χατζηδάκης: Η λογική μας είναι λιγότεροι φόροι

«Η λογική μας είναι λιγότεροι φόροι για να αναπνεύσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, χαμηλότερες δαπάνες προκειμένου να μην ξεκινήσει ένας νέος κύκλος ελλειμμάτων και άνοιγμα στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα για να πάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας», ανέφερε από τη μεριά του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κώστας Χατζηδάκης.

«Οι μειώσεις φόρων έχουμε πει ότι είναι ισοσκελισμένες με αντίστοιχες μειώσεις δαπανών» εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης και σημείωσε: «Δεν υποσχόμαστε γεφύρια και ποτάμια, θα μειώσουμε τους φόρους που έχουμε πει όσο μπορούμε και θα μειώσουμε και το εισαγωγικό φορολογικό κλιμάκιο που αφορά και ελεύθερους επαγγελματίες, και μισθωτούς, και συνταξιούχους, και από εκεί και πέρα όταν ολοκληρώσουμε έναν κύκλο παρεμβάσεων τότε θα διαπραγματευτούμε με τους πιστωτές για χαμηλότερο ποσοστό στα πρωτογενή πλεονάσματα».

Επικρίνοντας την κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική, αναφέρθηκε σε επιμέρους στοιχεία:

«Από το 2015 και μετά, η χώρα είναι πρώτη στην αύξηση των φόρων σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ. Έχουμε τη χειρότερη αναλογία, την πιο βαριά αναλογία και για τους έμμεσους φόρους, δηλαδή τον ΦΠΑ, τον φόρο στα καύσιμα. Είχαμε τους πιο βαρείς έμμεσους φόρους που πληρώνονται από τη μεσαία τάξης και από τους φτωχότερους» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Αναφερόμενος στις επενδύσεις τόνισε πως «επί αυτής της κυβερνήσεως, επίσης, είχαμε τις χαμηλότερες επενδύσεις σε όλη την Ευρώπη το 2018, με στοιχεία της Eurostat και σε σχέση με το 2017 πέσαμε κιόλας 3 δισ. ευρώ. Οι επενδύσεις είναι προϋπόθεση για να ανοίξουν καινούργιες δουλειές».

Κλείνοντας, μιλώντας για τον κοινωνικό τομέα ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε «Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΦΚΑ, ένας στους τρεις εργαζόμενους δουλεύει με καθαρά 360 ευρώ. Σημαίνει ότι όλη η ρητορεία περί προστασίας των φτωχότερων και της μεσαίας τάξης έχει πάει περίπατο».

Πηγή: cretalive.gr

Διαβάστε επίσης