Ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την σύγκρουση με τη Φώφη- «Είμαι θύμα σκοπιμότητας της κυρίας Γεννηματά»- ΒΙΝΤΕΟ

Εκτός ΚΙΝΑΛ βρίσκεται από το Σάββατο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να μην ηγηθεί ο ίδιος του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλά στον ΣΚΑΙ και την Σία Κοσιώνη και δίνει τη δική του εκδοχή των γεγονότων που οδήγησαν στη ρήξη:

«Με αυτά που συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ ενισχύουμε τη Νέα Δημοκρατία και μειώνουμε τον χώρο μας».

«Στη συνάντηση η κυρία Γεννηματά μου είπε πως έχουμε αισθητές διαφορές στην πολιτική μας αντίληψη, πως θέλω να παίζω έναν ευρύτερο ρόλο και τρίτον ότι έχει δεσμευθεί σε άλλο πρόσωπο για την πρώτη θέση στο Επικρατείας. Θέση που εγώ δεν είχα ζητήσει ποτέ».

«Από τον Ιανουάριο έχω πει ότι δεν θα κατέβω στη Θεσσαλονίκη και η κυρία Γεννηματά το ήξερε από τον Νοέμβριο».

«Ο κ. Καμίνης δεν εκπέμπει αφ’ εαυτού του ένα μήνυμα. Μήνυμα εκπέμπει η δική μου απομάκρυνση».

«Μου είπε πως έχουμε διαφορές στρατηγικής. Είμαι εμπόδιο; γιατί συμβολίζω τι; Τον αγώνα για τη διάσωση της χώρας; Συμβολίζω τον αγώνα υπέρ της Ευρώπης, του Δικαίου».

«Δεν συμβολίζει η ίδια η κυρία Γεννηματά την συμπόρευση με τη Νέα Δημοκρατία ως αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας υπό τον Αβραμόπουλο στην κυβέρνηση Σαμαρά;»

«Εμένα δεν με ενδιαφέρει να είμαι βουλευτής. Το ερώτημα είναι αν το ΚΙΝΑΛ επιθυμεί να έχει και εμένα στη Βουλή. Ήθελε άρα να στείλει ένα μήνυμα. Το μήνυμα ότι κάτι αλλάζει στο ΚΙΝΑΛ, ένα ΚΙΝΑΛ χωρίς Βενιζέλο».

«Είμαι θύμα σκοπιμότητας της κυρίας Γεννηματά».

«Επί προσώπων μπορεί να κάνει τις επιλογές της. Επί της στρατηγικής όμως; Επί του μέλλοντος των παιδιών μας; Επί της ιστορίας της παράταξής μας;».

«Η κυρία Γεννηματά ανακοίνωσε ήδη το εκλογικό αποτέλεσμα. Έχρισε την Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη κυβέρνηση. Εγώ αγωνίζομαι για να μην έχει αυτοδυναμία, αλλά να υπάρξουν στρατηγικές συμπλεύσεις».

«Τη στιγμή που αποκαλύπτεται αλλοίωση του πολιτεύματος με την υπόθεση Novartis, εμείς ασχολούμαστε με άλλα».

«Δεν με ενδιαφέρουν οι κομματικοί μηχανισμοί, ούτε αν τεθεί θέμα ηγεσίας μετά τις εκλογές. Κάποιοι πρέπει να ασχολούμαστε και με τα μεγάλα».

«Δεν θα πάω αύριο στα κομματικά όργανα. Η κυρία Γεννηματά εμφανίζεται να επιθυμεί ένα ΚΙΝΑΛ χωρίς τον Βενιζέλο».

 

 

newsit.gr

Διαβάστε επίσης