ΑΑΔΕ: Έρχονται επιστροφές φόρου και επίδομα πετρελαίου τον Ιούνιο

Μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου αναμένεται ο δεύτερος γύρος επιστροφής φόρων στους δικαιούχους φορολογούμενους.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την Δευτέρα ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής με τους διευθυντές υπηρεσιών της ΑΑΔΕ.

Στην εν λόγω σύσκεψη έγινε ο προγραμματισμός των ενεργειών της Αρχής για τον μήνα Ιούνιο, με κυριότερη την εφαρμογή του προγράμματος των επιστροφών φόρων.

Η πρώτη παρτίδα είχε φτάσει στους δικαιούχους την Παρασκευή 24 Μαΐου, λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές 2019 και τον πρώτο γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Πρόκειται για όσους φορολογούμενους έσπευσαν να υποβάλλουν νωρίς τις φορολογικές δηλώσεις τους και δικαιούνται επιστροφής φόρου. 

Στον προγραμματισμό της ΑΑΔΕ περιλαμβάνεται επίσης η πληρωμή της δεύτερης δόσης των δικαιούχων του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, η οποία και θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι η καταβολή της πρώτης δόσης είχε γίνει νωρίτερα φέτος και αφορούσε όσους είχαν υποβάλει αιτήσεις κατά την πρώτη φάση τον Ιανουάριο. Την ίδια ημερομηνία (28 Ιουνίου) θα δημοσιοποιηθεί και η λίστα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου.

Διαβάστε επίσης