Πάτρα: Επιδρομές Ρομά στην Εγλυκάδα - Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι κάτοικοι

Δεν μπαίνει ένα τέλος στην παραβατικότητα των Ρομά στην περιοχή της Εγλυκάδας και του Ριγανόκαμπου, με τους κατοίκους του ανατολικού διαμερίσματος στην Πάτρα να έχουν φτάσει σε ένα σημείο απόγνωσης, μη ξέροντας τι να κάνουν και πώς να αντιδράσουν. 

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής τον περασμένο μήνα δεν υπήρξε μία εβδομάδα που να μην σημειώθηκαν τουλάχιστον τρία με τέσσερα περιστατικά κλοπών από Ρομά που διαμένουν στον καταυλισμό του Ριγανοκάμπου.

Ανήλικες παρέες Ρομά, αλλά και μεγαλύτεροι έμπαιναν σε διαμερίσματα και σε σπίτια, κάνοντας ζημιές και προσπαθώντας να βρουν λάφυρα για τις επιδρομές τους, από χρήματα έως και κοσμήματα. Η δράση τους ήταν τόσο ανεξέλεγκτη που οι Ρομά δεν υπολόγιζαν καν τους ενοίκους που εκείνη την ώρα μπορεί να ήταν στα σπίτια τους, πιάνοντάς τους επ' αυτοφώρω.  

Το παράδοξο είναι ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι Ρομά έκαναν τις εξορμήσεις τους, μπαίνοντας ακόμα και σε σπίτια που γνώριζαν ότι δεν είχαν κάτι να κλέψουν από εκεί. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι και τονίζουν ότι η παραβατικότητα του καταυλισμού προέρχεται από συγκεκριμένες παράγκες στις οποίες οι διαμένοντες αλλάζουν συνεχώς.

Πρόκειται για Ρομά που προέρχονται από γειτονικές χώρες, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν τα χαρτιά που απαιτούνται για μόνιμη διαμονή. Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα βέβαια είναι ότι η κατάσταση δεν αλλάζει για τους κατοίκους του ανατολικού διαμερίσματος.

Οι κάτοικοι της περιοχής καταλογίζουν αδιαφορία στην πολιτεία, τα έχουν με την δημοτική αρχή που δεν έχει προχωρήσει το πρόγραμμα μετεγκατάστασης και ετοιμάζονται για δυναμικές αντιδράσεις από εδώ και στο εξής. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ