Σπαγγέτι με κοκκινιστούς κεφτέδες

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. σπαγγέτι

 

Υλικά για τους κεφτέδες:

250 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

250 γρ. χοιρινός κιμάς

1 μέτριο αυγό

30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

3 φέτες ψωμί του τόστ μουλιασμένες σε νερό

Αλεύρι για το πασπάλισμα

Αλάτι

Πιπέρι

 

Υλικά για τη σάλτσα:

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

5 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

5 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

800 γρ. ντομάτα κονκασέ

1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

½ κ.σ. ρίγανη ξερή

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2Μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε, τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερο, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη.
3Εκτέλεση για τους κεφτέδες: Βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες σε ένα βαθύ μπολ , φοράμε γάντια μίας χρήσης, τα ανακατεύουμε πολύ καλά και ζυμώνουμε τους κιμάδες.
4Τυλίγουμε το μπολ με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.
5Μόλις σφίξει ο κιμάς, αφαιρούμε το μπολ από το ψυγείο και το μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας.Παίρνουμε από τον κιμά μία ποσότητα 20 γρ. περίπου, την πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα κεφτέ και την τοποθετούμε σε ένα ορθογώνιο πιάτο ή σκεύος όπου έχουμε βάλει αλεύρι. Κουνάμε ελαφρώς το σκεύος ώστε να καλύψει την επιφάνεια του κεφτέ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο τον κιμά.
6Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει το λάδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, τοποθετούμε μέσα τους κεφτέδες και τους δίνουμε χρώμα.
7Όταν πάρουν όλοι οι κεφτέδες χρώμα, τους αφαιρούμε με τη βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας και τους μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
8Εκτέλεση για τη σάλτσα: Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα, τους κεφτέδες, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για περίπου 30 λεπτά.
9Μόλις δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε τα σπαγγέτι, διορθώνουμε το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστά.

Διαβάστε επίσης