Συνταγή για κολοκυθόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο

Μια συνταγή για σπιτική πίτα χωρίς τη... βάσανο του φύλλου. Αυτή η κολοκυθόπιτα είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη.

Η διαδικασία του χωριάτικου φύλλου είναι ιεροτελεστία και φυσικά δίνει άλλη διάσταση στις παραδοσιακές πίτες. Την ίδια ώρα, τα ποιοτικά έτοιμα φύλλα του εμπορίου έχουν επίσης εξαίρετο αποτέλεσμα. Υπάρχουν όμως και εκείνες οι συνταγές που απλά δεν χρειάζονται φύλλο.

Φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά, γιαούρτι για βελούδινη υφή και αλεύρι είναι το μόνο που χρειάζεστε για την βάση μιας πίτας ορφανής από φύλλα, αλλά όχι και από γεύση.

Υλικά
2-3 μέτρια κολοκυθάκια
3-4 καρότα
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
4 αυγά
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. baking powder
1 ματσάκι άνηθο
Αλάτι και πιπέρι
300 γρ. φέτα
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα καρότα στον τρίφτη. Ψιλοκόβουμε και το ξερό κρεμμύδι, ιδανικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Βάζουμε τα λαχανικά και τον άνηθο ψιλοκομμένο σε ένα μπολ.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder, ανακατεύοντας απαλά ώσπου να πάρουμε έναν αραιό χυλό. Ίσως χρειαστεί να αραιώσουμε λίγο το γιαούρτι με νερό, πριν προσθέσουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε και τη φέτα χονδροτριμμένη στο μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε στο χυλό όλα τα λαχανικά και τον άνηθο.
Λαδώνουμε καλά το μεγάλο ταψί της κουζίνα (αν θέλεις να γίνει λίγο πιο παχιά βάλε σε στρογγυλό 20εκατ.). Χρειάζεται μπόλικο ελαιόλαδο για να πάρουμε τραγανή κρούστα μετά το ψήσιμο. Προσθέτουμε τον χυλό και απλώνουμε να πάει παντού
Ψήνουμε στον αέρα του φούρνου στους 180oC για 30′ με 40′ λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο ροδαλό χρώμα.
Πηγή: iefimerida.gr 

Διαβάστε επίσης