Προηγείται ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Κράινοβιτς - Το ματς διεκόπη λόγω σκότους

Το ματς του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Φίλιπ Κράινοβιτς διεκόπη λόγω σκότους. Ο Έλληνας, Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, θέλει να αποκλείσει τον Σέρβο, Νο. 60, και να προκριθεί από τον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός στην επόμενη φάση του γκραν σλαμ και προηγείται ήδη 2-0 σετ. Στο τρίτο το ματς διεκόπη στο 5-5 και οι δύο αθλητές θα συνεχίσουν το Σάββατο (1/6).

O Τσιτσιπάς ξεκίνησε το ματς με λοβ σέρβις γκέιμ (σ.σ. χωρίς να χάσει πόντο) και προηγήθηκε, ενώ με τη σειρά του και ο Κράινοβιτς υπερασπίστηκε το σερβίς του στη συνέχεια πέτυχε το μπρέικ (1-2), ενώ με δικό λοβ σέρβις γκειμ ξέφυγε με διαφορά δύο γκειμ. Οι δύο αντίπαλοι κράτησαν τα σερβίς τους μέχρι το 4-3 υπέρ του Σέρβου, όμως ο Τσιτσιπάς στο όγδοο απάντησε με δικό του μπρέικ και ισοφάρισε (4-4). Ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε στη συνέχεια 6-5 και με μπρέικ ολοκλήρωσε το πρώτο σετ με το υπέρ του 7-5.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς πέτυχε μπρέικ στην δεύτερη ευκαιρία του και προηγήθηκε 3-1 στα γκέιμ. Οι δύο τενίστες στη συνέχεια κράτησαν το σερβίς τους και έφτασαν στο 5-2. Ο Κράινοβιτς κατάφερε να μείωσει και να πετύχει το 5-3, όμως ο Τσιτσιπάς, που ξεκίνησε άσχημα το ένατο γκέιμ, κατάφερε τελικά να φτάσει στο 6-3 και να προηγηθεί με 2-0 στα σετ.

Ο Κράινοβτις σέρβιρε πρώτος στο τρίτο σετ και προηγήθηκε 1-0, με τον Τσιτσιπά να πετυχαίνει μπρέικ στη συνέχεια και να προηγείται 2-1. Ο Σέρβος με δικό του μπρέικ ισοφάρισε και με δεύτερο μπρέικ έφτασε στο 4-2. Μετά το 5-2 ήρθε η αντεπίθεση για τον Τσιτσιπά, που πρόλαβε να πετύχει το 5-5 πριν διακοπεί ο αγώνας.

Διαβάστε επίσης