Πάτρα: Εκδηλώσεις από την ΕΕΑΣΚΠ για την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης

από τις πεμπτη 30 Μαιου

Η Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης έχει σκοπό να συγκεντρώσει και να ενδυναμώσει την παγκόσμια προσοχή και κατανόηση στα ΑμΠΣ.  Ενθαρρύνει και καλλιεργεί το κλίμα να φανταστεί κανείς το τεράστιο φάσμα των δυνατοτήτων που είναι διαθέσιμες για τα άτομα με ΠΣ και θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι η ΠΣ δε σταματά τη ζωή  και ότι όλοι μαζί οι ΑμΠΣ αγωνίζονται σθεναρά απαιτώντας το σεβασμό στις διεκδικήσεις κοινωνικών παροχών και εξασφάλισης της αξιοπρεπούς διαβίωσής τους.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Πολλαπλής Σκλήρυνσης (WORLD MS DAY 2019), η ΕΕΑΣΚΠ συμμετέχει στην Παγκόσμια κινητοποίηση με τις εξής εκδηλώσεις

· Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 –Παγκόσμια Ημέρα ΠΣ, θα λειτουργεί ειδικό ενημερωτικό περίπτερο στην Πάτρα στην Πλατεία Γεωργίου από τις 10.00π.μ. έως τις 2.00μ.μ.

Επίσης την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 θα υπάρχουν περίπτερα ενημέρωσης σε κεντρικά σημεία: στο Αγρίνιο (Πεζόδρομος Χαρ. Τρικούπη 5), στο Αίγιο (Πλατεία Αγ. Λαύρας) και στον Πύργο (έξω από το Λάτσιο Μέγαρο) , από τις 10.00 π. μ. έως τις 2.00 μ. μ., από τα οποία θα διανέμεται έντυπο υλικό ενημέρωσης για τη ΠΣ και το Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ.

· Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 στις 6.00 μ.μ., σε αίθουσα του Ξενοδοχείου Αστήρ στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτική Εκδήλωση για την Πολλαπλή Σκλήρυνση με ομιλητές έγκριτους επιστήμονες.

Οι εκδηλώσεις τελούνται υπό την αιγίδα των Δήμων: Πατρέων, Αγρινίου, Αιγίου και Πύργου και στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού στα θέματα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

  Η Παγκόσμια Ημέρα ΠΣ 2019 είναι στις 30 Μαΐου. Η καμπάνια φέτος ονομάζεται «Η Αόρατή Μου ΠΣ» (#ΗαόρατήΜουΠΣ) ή «My Invisible MS» (#MyInvisibleMS) και το θέμα είναι η Ορατότητα.

 Η «Αόρατή Μου ΠΣ» έχει σκοπό να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για τα αφανή συμπτώματα της ΣΚΠ και την αόρατη, για τους άλλους, επίδραση που έχει η νόσος στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων που πάσχουν απ’ αυτή.

            Η εκστρατεία θα δώσει φωνή σε όλους τους πολίτες που επηρεάζονται από τη σκλήρυνση κατά πλάκας για να μοιραστούν τα αφανή συμπτώματα της ΠΣ και να εκφράσουν αυτό που θέλουν να γνωρίζουν και να κατανοούν οι άλλοι σχετικά με τη ΣΚΠ, προκειμένου να αμφισβητήσουν κοινές παρανοήσεις και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να καταλάβουν πώς να παρέχουν σωστή υποστήριξη.

            Συμμετέχοντας είτε με φυσική παρουσία όπου γίνονται δράσεις και εκδηλώσεις ή στις online καμπάνιες στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης θα έρθουν κοντά οι άνθρωποι επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας ΠΣ. Η ημέρα θα αποτελέσει επίσης αφορμή για να ασκηθούν πιέσεις στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων ώστε να γίνουν θετικές αλλαγές για τα άτομα που επηρεάζονται από την ΠΣ… υπάρχουν τόσες δυνατότητες βελτίωσης!

Σημαία και Λάβαρο της ΕΕΑΣΚΠ Δ.Ε. είναι το:

«ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ»!

Ελάτε Μαζί μας να γιορτάσουμε ότι έχουμε πετύχει μέχρι τώρα για την ΠΣ, και να μοιραστούμε τις ελπίδες μας για το μέλλον.

Διαβάστε επίσης