Πάτρα: Ουρές και πολύωρη αναμονή σε εκλογικά τμήματα

οι ψηφοφόροι έπαιρναν μόνοι τους τα 40 ευρωψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές

Διαδικασία για γερά νεύρα αποδεικνύεται η ψηφοφορία στην Πάτρα.

Από νωρίς το μεσημέρι άρχισαν να σχηματίζονται ουρές σε εκλογικά τμήματα με αποτέλεσμα η αναμονή να ξεπερνά τα 45 λεπτά και σε πολλές περιπτώσεις  ακόμη και τη μία ώρα, καθώς οι εκλογείς ψηφίζουν σε δύο αίθουσες.

Η εικόνα αναμενόμενη, αφού πολλοί επέλεξαν να ψηφίσουν το μεσημέρι αλλά και εξαιτίας της σημαντικής έλλειψης μελών εφορευτικών επιτροπών.

Τέτοια περιστατικά παρατηρούνται μεταξύ άλλων, στο 626 ΕΤ στην Ελευθερίου Βενιζέλου, στα 493 και 494 ΕΤ στην Εγλυκάδα, στο σχολικό συγκρότημα Βουδ κ.α

Υπολογίζεται ότι πάνω από το 50% των μελών των εφορευτικών επιτροπών δεν βρέθηκαν σήμερα στις θέσεις τους. Μάλιστα σε  εκλογικά τμήματα υπάρχει ένα μέλος ή και κανένα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι για την περίπτωση των ευρωεκλογών οι ψηφοφόροι έπαιρναν μόνοι τους ένα-ένα τα 40 ευρωψηφοδέλτια, με αποτέλεσμα να σημειώνεται καθυστέρηση για τους επόμενους εκλογείς.

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν πως πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να φύγουν και να μην ψηφίσουν αφού δεν μπορούσαν να περιμένουν άλλο στην ουρά.

 

Διαβάστε επίσης