Καρντόσο, ο «εκλεκτός» της ΑΕΚ για τη θέση του προπονητή

Ο Μιγκέλ Καρντόσο φαίνεται ότι είναι ο εκλεκτός των ιθυνόντων της ΑΕΚ για τη θέση του προπονητή.

Οι «κιτρινόμαυροι» αποφάσισαν να μη συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τον Μανόλο Χιμένεθ και άρχισαν την αναζήτηση για τον αντικαταστάτη του, με τον Πορτογάλο τεχνικό να έχει πάρει… κεφάλι στην κούρσα της διαδοχής του Ανδαλουσιανού.

Μάλιστα οι δύο πλευρές φέρονται ότι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία. Άλλωστε τα ΜΜΕ από την ιβηρική υποστηρίζουν πως «ο Καρντόσο κατευθύνεται προς την ΑΕΚ».

Μάλιστα στα δημοσιεύματα του πορτογαλικού Τύπου επισημαίνεται ότι ο 47χρονος τεχνικός και η ελληνική ομάδα τα έχουν βρει σε όλα, υπογραμμίζοντας ότι απομένουν μόνο οι υπογραφές, οι οποίες είναι πολύ πιθανό να πέσουν τις επόμενες ημέρες.

Χαρακτηριστικά γράφουν οι Πορτογάλοι ότι «... ο Καρντόσο αφού έκανε καλή δουλειά στη Ρίο Άβε, δεν ήταν ευτυχισμένος σε Ναντ και Θέλτα Βίγκο. Τώρα οδεύει προς μία μεγάλη ομάδα της Αθήνας. Η συμφωνία είναι πλήρης και η επισημοποίησή της, αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη, θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες».

Ο Καρντόσο γεννήθηκε στις 28 Μαΐου 1972, στην Τρόφα της Πορτογαλίας. Έχει τελειώσει τη Γυμναστική Ακαδημία στη χώρα και έχει εξειδίκευση στο ποδόσφαιρο.

Μετά την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής βρέθηκε στο πλευρό του Ντομίνγκος Πασιένσια σε Μπράγκα, Σπόρτινγκ και Λα Κορούνια από το 2007 έως το 2013.

Εκείνη τη σεζόν ανέλαβε τη δεύτερη ομάδα της Σαχτάρ (U21), ενώ την αγωνιστική περίοδο 2016/17, ο Πάουλο Φοσένκα τον αναβάθμισε σε στενό του συνεργάτη στην πρώτη ομάδα του ουκρανικού συλλόγου.

Το 2017 ανέλαβε τη Ρίο Άβε, η οποία τερμάτισε στην 5η θέση του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Εν συνεχεία μεταπήδησε στο γαλλικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στη Ναντ, την οποία καθοδήγησε σε μόλις για 8 ματς, με τη Θέλτα να αποτελεί τον τελευταίο σταθμό της προπονητικής του καριέρας.

Διαβάστε επίσης