Αλ. Τσίπρας: Δώστε μας τη δύναμη, να μην μπορεί κανείς να μας εκβιάσει και να ακυρώσει τα θετικά μέτρα (βίντεο)

"Η σημερινή σας παρουσία δε θυμίζει συγκέντρωση ευρωπαϊκών εκλογών, η σημερινή σας παρουσία είναι ένα ξέσπασμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας, ξέσπασμα αυτοπεποίθησης, ελπίδας και ανατροπής", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους πολίτες από στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην Αθήνα στην Πλατεία Συντάγματος.

"Κάνανε μεγάλο σφάλμα όσοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη αυτού του λαού, όσοι προεξοφλήσανε ότι θα παραδοθεί στις ορέξεις τους", είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για το μέγεθος των συγκεντρώσεων που είχε στις περιοδείες του ανά τη χώρα. Σημείωσε ότι αυτές τις μέρες εκείνοι "παίρνουν την απάντηση τους, όπως και το 15, έτσι και σήμερα".

"Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας", υπογράμμισε. "Αποφασίζουμε με ποιο σχέδιο θα κινηθεί η χώρα στο μεταμνημονιακό ξέφωτο".

Η Ελλάδα δεν είναι πια στον ασφυκτικό κλοιό των δανειστών, η οικονομία ανακάμπτει και η κοινωνία μπορεί σιγά σιγά να ανασαίνει ξανά

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι όταν ανέλαβε η παρούσα κυβέρνηση "παραλάβαμε μια χώρα χρεοκοπημένη και λεηλατημένη, έναν λαό ταπεινωμένο". Μιλώντας για την εικόνα της χώρας τότε έκανε λόγο για "τιμωρία που επέβαλαν στους πολλούς, στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία της πατρίδας μας, το παλιό πολιτικό κατεστημένο και οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και της ευρωπαϊκής τραπεζοκρατίας, για να σώσουν τις δικές τους τράπεζες όπως πρόσφατα ομολόγησαν οι ίδιοι οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ".

 

Το παλιό πολιτικό κατεστημένο, το ΔΝΤ και η ευρωπαϊκή τραπεζοκρατία, ρίξανε τους πολλούς στη βαθιά χαράδρα της εξαθλίωσης και της χρεοκοπίας για να σώσουν τις τράπεζές τους ενώ προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη στο λαό. «Μαζί τα φάγαμε» είπαν τότε στο πληγωμένο λαό μας. #Σύνταγμα

 

Σημείωσε ότι τότε η κυβέρνηση πάλεψε μαζί με τον λαό, αναγκάστηκε σε έναν δύσκολο συμβιβασμό, "για να μπορούμε σήμερα μαζί να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά". "Σήμερα αισθανόμαστε όλοι μαζί δικαιωμένοι, γιατί η Ελλάδα δεν είναι πια στον ασφυκτικό κλοιό των δανειστών, η οικονομία βγήκε από το φαύλο κύκλο και ανακάμπτει και η κοινωνία μπορεί σιγά σιγά να ανασαίνει ξανά".

ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης