Παπανδρέου: Αγωνιζόμαστε για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο στην Ευρώπη

Πρόσκληση στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν το ΚΙΝΑΛ «για μία ισχυρή προοδευτική πλειοψηφία που θα ανατρέψει τους συντηρητικούς συσχετισμούς στην Ευρώπη», απευθύνει ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με δήλωσή του στην εφημερίδα το «ΚΑΡΦΙ».

«Η συμμετοχή είναι δύναμη για τον πολίτη», σημειώνει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και καλεί τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες. «Αυτή την Κυριακή οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν ποια Ευρώπη θέλουν. Είναι θέμα σημαντικό για την Ελλάδα, τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας, την αξιοπρέπειά μας, τα συμφέροντά μας», τονίζει ο κ. Παπανδρέου ζητώντας ταυτόχρονα από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να ψηφίσουν και να μην επιλέξουν την αποχή.

«Η συμμετοχή είναι δύναμη για τον πολίτη. Η αποχή αφήνει τους άλλους να αποφασίζουν για μας. Εμείς πιστεύουμε στους ενεργούς πολίτες. Για να αλλάξουμε την Ελλάδα, να αλλάξουμε την Ευρώπη, υπογραμμίζει ο πρώην Πρωθυπουργός και συνεχίζει λέγοντας ότι «μαζί με την ψήφο μας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, πρέπει να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές. Γιατί παλεύουν ενάντια στη συντήρηση. Γιατί παλεύουν ενάντια στη συντήρηση. Γιατί παλεύουν ενάντια στις πολιτικές λιτότητας που επέβαλε η συντήρηση. Παλεύουν για αξίες, για ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα. Ενάντια στον εθνικισμό και σε κάθε μορφή αυταρχισμού, όπως της άκρας δεξιάς».

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου σημειώνει ότι «οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές, παλεύουν για μία Ευρώπη όπου οι μικρότερες χώρες θα έχουν δυνατή φωνή και θα συνδιαμορφώνουν τις αποφάσεις», σημειώνοντας πως«για μία Ευρώπη , που μέσα από την οικονομική ένωση, θα μας προστατεύει από μελλοντικές κρίσεις αλλά και θα υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Για μία Ευρώπη που προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις της τρίτης τεχνολογικής επανάστασης. Μία Ευρώπη που έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει την κλιματική κρίση. Μέσω της πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης, της καθαρής ενέργειας, ανοίγοντας δρόμους για νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τις επόμενες γενιές. Μία Ευρώπη, που θέλουμε να είναι δυνατή στον κόσμο».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές με την πείρα και τα διδάγματα από την κρίση επιχειρούν μία αλλαγή πορείας, για τους Ευρωπαίους , για τη δική μας Ευρώπη, της Δημοκρατίας και της Προόδου και καταλήγει: «Και εμείς, αγωνιζόμαστε για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο στην Ευρώπη».

Πηγή :ΚΑΡΦΙ

Διαβάστε επίσης