Αστυνομικοί με ποδήλατα στην Πάτρα; – Θετικός ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ

Η εικόνα των αστυνομικών με ποδήλατα ξαφνιάζει ευχάριστα. Στις μεγάλες πόλεις, όπως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και σε περιοχές υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως σε Κέρκυρα και Τρίκαλα, αστυνομικοί πάνω σε ποδήλατα περιπολούν και παρέχουν οδηγίες, τόσο σε έλληνες όσο και σε τουρίστες.

γιατί όχι και στην Πάτρα;

Το ζήτημα έθεσε στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας.

Αστυνομικοί με ποδήλατα στην Πάτρα; - Θετικός ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ

“Κάναμε παρέμβαση στο Αρχηγό επισημαίνοντας τις ιδιαιτερότητες ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, με τόνωση της αστυνόμευσης. Το μέτρο της περιπολίας με ποδήλατο θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο κέντρο της Πάτρας. Από την πόλη περνούν εκατοντάδες χιλιάδες εκδρομείς. Ο κ. Ανδρικόπουλος αντιμετώπισε θετικά το αίτημα μας και αναμένεται ανταπόκριση στο ζήτημα τις επόμενες ημέρες”, δήλωσε στο Tempo24.news o Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Χάρης Τσίτσικας.

Οι βασικές αρμοδιότητες των ποδηλατών αστυνομικών είναι:

η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού, όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος, η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες Υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα καθώς και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσεως.

 

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Κατάρρευσε το σημείο που είχε υποστεί καθίζηση στην “111” – Αδύνατη η οδική σύνδεση της Δίβρης με την Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 34χρονης από την Πάτρα δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό – Τι έδειξε η Ιατροδικαστική