Αστυνομικοί με ποδήλατα στην Πάτρα; - Θετικός ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ

Το μέτρο εφαρμόζεται με επιτυχία σε άλλες πόλεις

Η εικόνα των αστυνομικών με ποδήλατα ξαφνιάζει ευχάριστα. Στις μεγάλες πόλεις, όπως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και σε περιοχές υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως σε Κέρκυρα και Τρίκαλα, αστυνομικοί πάνω σε ποδήλατα περιπολούν και παρέχουν οδηγίες, τόσο σε έλληνες όσο και σε τουρίστες.

γιατί όχι και στην Πάτρα;

Το ζήτημα έθεσε στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας.

"Κάναμε παρέμβαση στο Αρχηγό επισημαίνοντας τις ιδιαιτερότητες ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, με τόνωση της αστυνόμευσης. Το μέτρο της περιπολίας με ποδήλατο θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο κέντρο της Πάτρας. Από την πόλη περνούν εκατοντάδες χιλιάδες εκδρομείς. Ο κ. Ανδρικόπουλος αντιμετώπισε θετικά το αίτημα μας και αναμένεται ανταπόκριση στο ζήτημα τις επόμενες ημέρες", δήλωσε στο Tempo24.news o Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Χάρης Τσίτσικας.

Οι βασικές αρμοδιότητες των ποδηλατών αστυνομικών είναι:

η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού, όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος, η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες Υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα καθώς και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσεως.

 

Διαβάστε επίσης