Στην μεγάλη συγκέντρωση του ΚΙΝΑΛ στην Αθήνα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Ιωάννης Βαρδακαστάνης (ΦΩΤΟ) - Το μήνυμά του για τις εκλογές

Στη μεγάλη συγκέντρωση σε πλήθος και πάθος και την ομιλία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, στην πλατεία Κοτζιά , παραβρέθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Εξάλλου σε επιστολή -μήνυμα ο κ. Βαρδακαστάνης αναφέρει:

Αγαπητέ συμπολίτη,
Αγαπητή συμπολίτισσα,
Θέλω να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο που θα διαθέσεις να διαβάσεις την επιστολή αυτή.
Είμαι ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, και την ίδια ώρα έχω την τιμή να προεδρεύω και στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία των αναπήρων, το European Disability Forum.
Μπορεί να έχουμε ήδη συναντηθεί στους αγώνες για τη δημοκρατία, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε κάποιες από τις μεγάλες διαμαρτυρίες στις οποίες προέβη το αναπηρικό κίνημα της χώρας μας τα τελευταία χρόνια μέσα στην κρίση, για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας μας από τη λιτότητα και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Αποφάσισα για πρώτη φορά να είμαι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές, μετά από μία μακρά πορεία, πέραν των 30 χρόνων στα κοινά. Η συμμετοχή μου σε αυτόν τον νέο αγώνα είναι ταυτόχρονα πρόσκληση για την ενδυνάμωση της Δημοκρατικής Παράταξης, αλλά και πρόκληση να εκπροσωπήσω τους αδύναμους πολίτες αυτής της χώρας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο νέο Ευρωκοινοβούλιο και να αγωνιστώ για την κοινωνική Ευρώπη που επιδιώκουμε, για την Ευρωπαϊκή Ένωση των δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου, της ισότητας, της βιώσιμης ανάπτυξης και της συνοχής.
Ειδικότερα για το αναπηρικό κίνημα, είναι μεγάλη τιμή για μένα που εκπροσωπώ αυτούς τους μαχητές και είμαι σίγουρος ότι και από το νέο μετερίζι του Ευρωκοινοβουλίου μπορώ να συμβάλω με την αγωνιστικότητα, τις γνώσεις και την εμπειρία που έχω αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια που παλεύω για τις ευάλωτες ομάδες.
Είμαι υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής, καθώς είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974 και δε μου αρέσουν οι πολιτικές μετακινήσεις που παρατηρούνται τελευταία. Υποστήριζα και υποστηρίζω το ΠΑΣΟΚ των κινημάτων, της αλληλεγγύης, των δικαιωμάτων, του εκσυγχρονισμού, του αντιρατσισμού, ενάντια στον μισαναπηρισμό, ενάντια στην ξενοφοβία. Αποδέχθηκα την πρόταση της Φώφης Γεννηματά, γιατί πιστεύω ότι μπορώ να συμβάλλω και θέλω να είμαι παρών στην αναγέννηση του προοδευτικού χώρου.
Αγαπητέ συμπολίτη,
Αγαπητή συμπολίτισσα,
Έχω εντρυφήσει στις διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη νομοθεσία της καθώς και στον ορθό τρόπο παρέμβασης. Περισσότερο από όλα, όμως, με ενδιαφέρει να κατανοήσουμε όλοι οι πολίτες ότι δεν πρέπει να αφήσουμε την Ε.Ε. στα χέρια άλλων. Στα χέρια των ευρωσκεπτικιστών, στα χέρια όσων ευαγγελίζονται πολιτικές λιτότητας, στα χέρια όσων δεν έχουν ψηλά στην ατζέντα το όραμα της Ευρώπης ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Σου ζητάω να με εμπιστευτείς και με την επιλογή σου να στρέψουμε το τιμόνι της Ευρώπης προς την κατεύθυνση του κοινωνικού κράτους, της πραγματικής εφαρμογής των δικαιωμάτων σε όλα τα επίπεδα, για να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες με έναν ισόρροπο τρόπο μεταξύ οικονομίας - κοινωνίας και περιβαλλοντικής πολιτικής, ώστε να επιστρέψει η Ευρώπη στους πολίτες της.
Η Ευρώπη βρίσκεται σε ιστορικό σταυροδρόμι. Στις 26 Μαΐου ψηφίζουμε για αλλαγή στην Ευρώπη, αλλαγή στην Ελλάδα. Η Ευρώπη των δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της κοινωνικής προστασίας είναι απαίτηση των καιρών και αίτημα όλων μας.
Το νέο κοινωνικό κράτος μπορεί να αποτελέσει το νέο αντάμωμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους πολίτες της.
Αγαπητέ συμπολίτη,
Αγαπητή συμπολίτισσα,
Σε ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο που μου διέθεσες.
Ιωάννης Βαρδακαστάνης


 

Διαβάστε επίσης