Γρηγόρης Αλεξόπουλος: Απευθύνω μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης όλων των δυνάμεων που θέλουν την πρόοδο της πόλης - ΒΙΝΤΕΟ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ - ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΞΑΝΑ"

Μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης όλων των δυνάμεων και όλων των παρατάξεων που θέλουν την πρόοδο της πόλης, απηύθυνε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!», υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Γρηγόρης Αλεξόπουλος, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του πρώτου γύρου των ενημερώσεων της παράταξής του προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ανέφερε συγκεκριμένα:

«Φίλες και φίλοι,

Εκμεταλλεύομαι σήμερα την ευκαιρία της πρωινής ενημέρωσης της παράταξής μας, για να κλείσουμε μαζί αυτό τον πρώτο κύκλο της προεκλογικής περιόδου και να ανανεώσουμε το ραντεβού για το δεύτερο γύρο, εκεί όπου οι Πατρινοί θα αποφασίσουν οριστικά για την πόλη που θέλουν.

Περίμενα μέχρι την τελευταία στιγμή τον κ. Πελετίδη να μου απαντήσει στο πλαίσιο ενός δημόσιου διαλόγου  στα πολλά ερωτηματικά  που του έθεσα. Συμπεριφέρθηκε με απέραντη αλαζονεία, αποφεύγοντας τον απευθείας διάλογο.

Εμείς είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι αφήνουμε στο συρτάρι τις κομματικές μας ταυτότητες και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την Πάτρα.

Συναντήθηκαν στην παράταξή μας άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, καταξιωμένοι στον τομέα τους, με εγνωσμένη κοινωνική προσφορά, άνθρωποι που ξεκίνησαν από διαφορετικές αφετηρίες για να καταλήξουν σε μια κοινή συνισταμένη που δεν είναι άλλη από την αγάπη για την πόλη τους και την ανάγκη τους να παρέμβουν, να προσφέρουν, να οικοδομήσουν ένα καλύτερο αύριο, για να αφήσουμε πίσω το στάσιμο παρόν για το οποίο ευθύνεται η παρούσα δημοτική αρχή.

Αυτή η ανάγκη να αλλάξουμε την πόλη, να την πάμε μπροστά, είναι μια επιδίωξη, η οποία ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές  ή διαφωνίες, μας συνδέει με τους πολίτες που στηρίζουν τους υπόλοιπους συνδυασμούς για τον δήμο Πατρέων. Μας τοποθετεί στην ίδια όχθη του ποταμού.

Για αυτό και απευθύνω ανοικτή πρόσκληση από σήμερα, καλώ  όλες τις παρατάξεις, όλες  τις δημιουργικές  δυνάμεις της πόλης να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στη δεύτερη Κυριακή για να απαλλαγούμε οριστικά από την καταστροφική πολιτική του ΚΚΕ και του Κώστα Πελετίδη.

Απευθύνω μήνυμα συσπείρωσης όλων των δυνάμεων που θέλουν την πρόοδο της πόλης.

Καλώ τις δημοκρατικές δυνάμεις της Πάτρας,  όχι μόνο να μας στηρίξουν δίνοντάς μας από τον πρώτο γύρο μια διευρυμένη πλειοψηφία, αλλά και να σκεφτούν από τώρα σοβαρά, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής, τι είναι αυτό που μας ενώνει και τι μας χωρίζει. Ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής αυτού του αγώνα αφύπνισης της πόλης μας και εξόδου της από το τέλμα στο οποίο οδηγεί η εξυπηρέτηση των συμφερόντων ενός κόμματος εις βάρος των συμφερόντων της Πάτρας.

Θα διαπιστώσουν ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Θέλουμε μια ισχυρή πόλη ή ένα ισχυρό ΚΚΕ;

Θέλουμε ή δεν θέλουμε τα κόμματα μακριά από το δήμο;

Θέλουμε ή δεν θέλουμε δουλειές, ανάπτυξη, τουρισμό, καινοτομία;

Θέλουμε ή δεν θέλουμε τη γνώση, την εξειδίκευση, την προκοπή;

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η απαίτηση για αλλαγή, είναι απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας του Πατραϊκού λαού και αυτό θα φανεί στην κάλπη της Κυριακής.

Φίλες και φίλοι, η θερμή σας υποδοχή, η αισιοδοξία σας, οι κουβέντες που κάναμε όλο αυτό τον καιρό, η πολύπλευρη και έμπρακτη στήριξή σας, μας έχουν πείσει ότι θα μας δώσετε τη δύναμη να περάσουμε με μεγάλη πλειοψηφία στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Μας έχετε πείσει ότι οι πολίτες ξέρουν και μπορούν. Κρίνουν, συγκρίνουν και αποφασίζουν με αλάνθαστο κριτήριο.

Δεσμεύομαι απέναντι στους ψηφοφόρους μας, αλλά και απέναντι σε όσους δεν θα μας ψηφίσουν, ότι θα είμαι δήμαρχος όλων των πολιτών. Εμείς δεν γνωρίζουμε τι θα πει  δικοί μας και δικοί τους. Ξέρουμε ότι δεν είναι ιδιοκτησία μας η πόλη. Ιδιοκτήτες είστε εσείς και εμείς αυτοί που σας υπηρετούν.

Σας καλώ να επαναφέρουμε την Πάτρα σε  αυτή την προφανή λογική.

Σας καλώ να ανοίξουμε το παράθυρο και να κοιτάξουμε έξω από αυτό, να οραματιστούμε την Πάτρα που θέλουμε.

Είμαι σίγουρος ότι είναι ελάχιστοι αυτοί που θα δουν ένα χρώμα, έναν δρόμο, ένα κόμμα.

Οι περισσότεροι θα δούμε μια πόλη φωτεινή, σύγχρονη, εξωστρεφή, παραγωγική, δημιουργική, χωρίς φοβίες για ανθρώπους,  ή για ιδέες. Μια πόλη με εργαζόμενους, με ευκαιρίες, με ποιότητα ζωής.  Μια πόλη καθαρή, καινοτόμα, αλληλέγγυα, φιλόξενη.

Μια πόλη προορισμό.

Ελάτε  να κάνουμε την Πάτρα μας μια πόλη- πρότυπο.

Ελάτε να κάνουμε την Πάτρα μας πρωτεύουσα ξανά».

 

Διαβάστε επίσης