Σαμαράς: Ο εφιάλτης που ξεκίνησε το 2015 τελειώνει

Μήνυμα στους πολίτες να δείξουν την πόρτα «στη χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών» έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς από την Τρίπολη όπου πραγματοποίησε ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση.

Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε πως «τώρα είναι η ώρα για να φύγει η κυβέρνηση που κόστισε 100 δισεκατομμύρια στη χώρα μέσα σε έξη μήνες, που είπε και λέει τα περισσότερα - και χειρότερα - ψέματα, που θέλει να διχάσει τους Έλληνες, που υποσχέθηκε να δώσει τα πάντα και πήρε τα πάντα από τους πάντες, που άνοιξε τα σύνορα και μπήκαν χιλιάδες λαθρομετανάστες, που ανοίγει τις φυλακές για τους βαρυποινίτες και όμως κλείνει τα μάτια για τους Ρουβίκωνες».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως ήρθε η ώρα για να φύγουν «εκείνοι που πούλησαν τη Μακεδονία καθυβρίζοντας όποιον διαμαρτύρεται», που έβαλε φόρους και γονάτισε την οικονομία και που μοιράζει στο λαό ένα ελάχιστο μέρος από αυτά που του πήρε «και περιμένει να της πει ο λαός και ευχαριστώ».

«Ο λαός όμως θα πει «όχι άλλη κοροϊδία κ. Τσίπρα!...Όχι άλλη ηθική κατάπτωση κ. Τσίπρα!...Οι Έλληνες έχουμε αξιοπρέπεια!...Έρχεται το τέλος μιας κυβέρνησης που διώχνει τις επενδύσεις, διώχνει τις θέσεις εργασίας και διώχνει τα νέα παιδιά…Μιας κυβέρνησης που νομιμοποίησε τους κουκουλοφόρους, μιας κυβέρνησης που κυνηγάει κάθε Έλληνα που νοιάζεται και πονάει για την πατρίδα μας. Ε λοιπόν, αυτή η κυβέρνηση τελειώνει! Έσπειρε ανέμους και τώρα θα θερίσει καταιγίδες» είπε ο κ. Σαμαράς εξαπολύοντας προσωπική επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα:  

«Μας λέει ο κ. Τσίπρας ότι εκείνος είναι δήθεν 'με τους πολλούς'. Έτσι είναι. Τους πολλούς έχει ξεζουμίσει και έχει κοροϊδέψει ο κ. Τσίπρας! Τελικά όμως, αποδείχθηκε ο κ. Τσίπρας και για τους λίγους και για τους πολλούς και για όλους ο μεγαλυτέρος πολιτικός Μαυρογιαλούρος που γνώρισε ποτέ ο τόπος... Ας καταλάβει λοιπόν ο κ. Τσίπρας ότι Ελλάδα σημαίνει κατάθεση ελληνικής ψυχής - κι όχι κατάθεση κομματικών ψεμάτων» τόνισε προσθέτοντας πως «πατρίδα δεν είναι 'κότερο χαβιάρι και Βελουχιώτη Άρη'».

Συνεχίζοντας σε προσωπικούς τόνους την επίθεσή του και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο κ. Σαμαράς είπε πως «πατρίδα δεν είναι να θεωρείς προδότη όποιον έβγαζε τη χώρα από τα μνημόνια για να την ξαναβάλεις εσύ μετά - και να γίνεις ο πιο θλιβερός 'αγαπητικός των μνημονίων'! Και εν πάση περιπτώσει κ. Τσίπρα, εσύ που ξεπούλησες τη Μακεδονία, σίγουρα δεν την αγαπάς την πατρίδα σου!».  

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως είναι το «αγαπημένο παιδί» των διάφορων ελίτ, αλλά και ο άνθρωπος που ξαναέβαλε τη χώρα σε νέο αχρείαστο μνημόνιο, την ώρα που αυτή έβγαινε από τα μνημόνια στο τέλος του 2014.

 Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως την Κυριακή ψηφίζουμε και για την Ευρώπη, καλώντας τους πολίτες να στείλουν στις Βρυξέλλες εκπροσώπους που αγαπάνε την πατρίδα τους «και όχι κόμματα εθνομηδενιστών». «Μη ξεχνάτε: Η Ευρώπη είναι το κοινό μας σπίτι, αλλά η Ελλάδα είναι η πατρίδα μας!» δήλωσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει ούτε στην Ευρώπη, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στα σύνορα που πρέπει να τα φυλάμε, ούτε στη ασφάλεια των πολιτών που πρέπει να την περιφρουρούμε, ούτε στην ανάπτυξη που πρέπει να την στηρίζουμε. Ήταν δηλωμένος εχθρός της Ευρώπης κι έγινε 'πιστό σκυλάκι' των δανειστών! Δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη. Απλώς διασύρει την Ελλάδα! Ιδιαίτερα όταν ταυτίζεται με τυραννικά καθεστώτα, όπως του δικτάτορα Μαδούρο στη Βενεζουέλα» είπε.  

Ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζοντας την επίθεσή του στην κυβέρνηση, την κατηγόρησε πως κακοποίησε τη δημοκρατία, καθώς χρησιμοποίησε τα πιο ανήθικα μέσα για να σπιλώσει τους αντιπάλους του.

 «Το περιβόητο «σκάνδαλο Novartis», αποδείχθηκε η μεγαλύτερη σκευωρία ηθικής εξόντωσης αντιπάλων. Δεκαπέντε μήνες ψάχνουν και δεν βρήκαν απολύτως τίποτα. Και πώς να βρουν; Κατηγορούν εμάς που σταματήσαμε τη σπατάλη στο φάρμακο. Και μας κατηγόρησαν ποιοι; Αυτοί που στήριζαν τότε τη σπατάλη στο φάρμακο, υποστήριζαν τις θέσεις των εταιριών φαρμάκου, και καταψήφιζαν τα μέτρα που έπαιρνε η κυβέρνησή μας!» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε:  

 «Η σκευωρία κατέρρευσε. Και τώρα οι σκευωροί θα λογοδοτήσουν. Θα τους πάω μέχρι τέλους! Και θα αποκαλυφθεί ποιος το έστησε, ποιοι συνεργάστηκαν, που αποσκοπούσαν, τι έγινε… Και κάποιοι βέβαια, θα πληρώσουν γι' αυτό. Ώστε να μη τολμήσει ποτέ κανένας να το ξανακάνει» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε πως αγωνιζόμαστε για μιαν Ευρώπη που θα μας βοηθήσει επιτέλους στην πράξη να ελέγξουμε τα σύνορά μας, που είναι και δικά της σύνορα. «Δεν πάει άλλο με τα καραβάνια των λαθρομεταναστών! Ζητούμε κλείσιμο των συνόρων στους 'διακινητές'. Επαναπατρισμό όσων βρέθηκαν παράνομα εδώ, χωρίς να δικαιούνται άσυλο. Και δίκαιο καταμερισμό όσων έχουν δικαίωμα στο άσυλο και είναι πράγματι πρόσφυγες. Γιατί αποτελεί νομική και ηθική μας υποχρέωση να τους προστατεύσουμε» είπε προσθέτοντας πως στην επόμενη πενταετία, θα κριθεί για μας και το τεράστιο ζήτημα της ΑΟΖ.  

 «Χρειαζόμαστε εδώ την ξεκάθαρη αλληλεγγύη όλης Ευρώπης, γιατί η Τουρκία από απέναντι προκαλεί και κλιμακώνει. Βρίσκει και τα κάνει, βέβαια. Είδαμε μέχρι και κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνουν και να προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για νέες υποχωρήσεις από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Και λένε στους Έλληνες να μην είναι… 'μοναχοφάήδες'! Δηλαδή να ετοιμαστούμε να δώσουμε από τα δικά μας!».  

 «Αυτή η υπονόμευση των εθνικών δικαίων πρέπει να σταματήσει! Και αυτή η προκλητικότητα της Τουρκίας πρέπει επίσης να σταματήσει. Κι εδώ χρειαζόμαστε συμμάχους. Κι αν δεν έχουμε ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη, θα μείνουμε χωρίς στήριξη στην πιο δύσκολη στιγμή… Κι όλα αυτά συνοψίζονται σε μια λέξη: Εμπιστοσύνη! Μια χώρα που στέκεται στα πόδια της! Ώστε να τη σέβονται και όλοι οι άλλοι. Μια χώρα που έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της και στο μέλλον της. Όχι μια χώρα που φορολογεί τα πάντα, απομυζά τους πάντες, και σπαταλά τα πάντα, χωρίς να προσφέρει τίποτε στους Έλληνες παρά μόνο επιδόματα από δανεικά. Μια χώρα που κερδίζει την εμπιστοσύνη εταίρων και συμμάχων. Ώστε να τη στηρίζουν στα δύσκολα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη.  

 «Σήμερα είσαστε καλύτερα, ή πριν τέσσερα χρόνια;» ρώτησε το πλήθος ο κ. Σαμαράς ο οποίος και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία των Πρεσπών. «Ο Τσίπρας νομίζει σήμερα - και καμαρώνει - ότι έλυσε ένα εθνικό θέμα. Δεν καταλαβαίνει ότι δημιούργησε ένα πολύ χειρότερο πρόβλημα, που θα το βρούμε δυστυχώς μπροστά μας» είπε για να συμπληρώσει πως ο εφιάλτης που ξεκίνησε το 2015 τελειώνει!

 «Εσείς θα τον τελειώσετε. Μαζί θα τον τελειώσουμε. Δώστε τους την απάντηση σε όλες τις κάλπες. Δώστε τους την απάντηση στην κάλπη για τις Ευρωεκλογές, ψηφίζοντας ΝΔ», είπε και σημείωσε πως «την Κυριακή πρέπει να υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ μια μεγάλη, μια καθαρή ήττα. Ώστε στις βουλευτικές εκλογές που θα ακολουθήσουν να πάρουν το μεγάλο μήνυμα: Τα ψέματα τελείωσαν! Η Κοροϊδία τελείωσε! Έρχεται η Νέα Δημοκρατία! Έρχεται η ελπίδα για τους Έλληνες, η προοπτική για την πατρίδα, η υπερηφάνεια για το λαό της και η ανακούφιση για όσους βλέπουν τους φόρους να τους πνίγουν και τις απειλές να γιγαντώνονται γύρω από τη χώρα…»

«Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε μια χαλαρή ψήφος! Δεν πρέπει να μείνει κανείς σπίτι του! Πρέπει ο καθένας να ψηφίσει με οδηγό του την Ελλάδα! Είναι η Ελλάδα που ζητάει από μας να δώσουμε όρθιοι τον αγώνα για το μέλλον των παιδιών της! Ψηφίζουμε την Κυριακή ώστε να στηθούν αμέσως μετά και οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές. Για να φύγουν εκείνοι που βάζουν πρώτα το κόμμα και μετά την πατρίδα» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.  

naftemporiki.gr