Πέρασαν 27 χρόνια από την απώλεια του Κώστα Δαβουρλή

Σαν σήμερα το 1992, «έφυγε» από τη ζωή ο Κώστας Δαβουρλής σε ηλικία 44 ετών. Συμπληρώθηκαν, δηλαδή, 27 χρόνια από το θάνατό του. Ωστόσο, ακόμη βρίσκεται στη μνήμη όλου του κόσμου, καθώς αποτέλεσε έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα.

Ο άρχοντας των γηπέδων, έφυγε νωρίς, μόλις σε ηλικία 44 ετών, για να γίνει εξίσου γρήγορα μύθος στη συνείδηση των φιλάθλων και των οπαδών της Παναχαϊκής, αλλά και των γενιών που ακολούθησαν μετά.

Σύμβολο αναγέννησης που χαράζει στην ομάδα την λάμψη του φωτός που θα πρέπει να ακολουθήσει για να μπορέσει να ξαναγίνει μεγάλη. Γιατί ο Κώστας Δαβουρλής, εκτός από άρχοντας των γηπέδων, ήταν και ο ηγέτης της μεγάλης ομάδας της Παναχαϊκής, της καλύτερης ομάδας που ανέδειξε ποτέ το επαρχιακό ποδόσφαιρο.

Της ομάδας εκείνης που έπαιζε την ομορφότερη μπάλα τα χρόνια εκείνα, την δεκαετία του '60 και του '70.

Ο Κώστας Δαβουρλής πέρασε σχεδόν όλα τα χρόνια της ζωή του στην Πάτρα και ειδικότερα στη συνοικία της Αγυιάς.

Δίπλα από το γήπεδο που μεγαλούργησε ως παίκτης με τη φανέλα της Παναχαϊκής, ξεκινώντας το ποδόσφαιρο ξυπόλητος για να φτάσει να αγωνίζεται στην Ευρώπη με αυτή την ομάδα και ύστερα με τη φανέλα της Εθνικής και τον Ολυμπιακό.

Η περίοδος του Ολυμπιακού ήταν το μοναδικό διάστημα που έφυγε από την Πάτρα και από την Παναχαϊκή. Επέστρεψε στη βάση του μετά από δέκα χρόνια, έχοντας γίνει η ακριβότερη μεταγραφή, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ με τα 10 εκατομμύρια που έδωσε ο Ολυμπιακός για να τον αποκτήσει.

Έφυγε από τη ζωή όπως το ήθελε, δίπλα στους φίλους του, στο αγαπημένο του στέκι, στο καφενείο της Αγυιάς. Πλέον η φιγούρα του κοσμεί το γήπεδο, τον ναό της ομάδας, με τη μνήμη του να μένει αλησμόνητη και τη θύμιση του να παραπέμπει σε ημίθεο για τον κόσμο της Παναχαϊκής.

Βλέπετε ζει ανάμεσα τους. Τόσο έντονη είναι η παρουσία του. 27 χρόνια μετά...

 

 

Διαβάστε επίσης