Θαύμα στο Σανταμέρι! Τί κατέγραψε πιστός στο μονοπάτι προς την Παναγιά – ΦΩΤΟ

Αυτή τη φωτογραφία ανέβασε στο επίσημο προφίλ του συλλόγου Απανταχού Σαντομεριτών, ο Νίκος Ζαφειρόπουλος. Πρόκειται για ένα σημείο στο δρόμο προς τη σπηλιά της Παναγιάς, την οποία πιστοί επισκέπτονται κάθε χρόνο, ανεβαίνοντας το όρος Σκόλις τη Δευτέρα του Πάσχα.

Στη φωτογραφία, φαίνεται να έχει σμιλευτεί πάνω στην πέτρα ένας Σταυρός. Οι πιστοί, θεωρούν ότι πρόκειται για θαύμα, ένα ακόμη μετά την Ιερή εικόνα που βρέθηκε στη σπηλιά της Παναγιάς.

Λίγα λόγια για το έθιμο

Το μέρος εκεί ήταν αδιάβατο Μόνο ζωντανά μπορούσαν να πάνε. Στην πορεία τους μια μέρα τα ακολούθησε ο βοσκός και εντώπισε το μέρος που πήγαινε ο τράγος.

Εκεί ήταν μια μεγάλη σπηλιά, στην οποία υπήρχαν σταλαχτιτες που δημιουργούσαν μικρές λίμνες. Εκεί στο νερό, έβρεχε τελικά τα γένια του ο τράγος του βοσκού, ο οποίος εξερευνώνοντας το μέρος, βρήκε μια εικόνα της Παναγιάς. 

Οι κάτοικοι δεν μπορούν να προσεγγίσουν χρονικά πότε μπορεί να έχει γίνει αυτό. Αλλά κάθε χρόνο, Δευτέρα του Πάσχα, πάνε όλοι μαζί ορειβασία για περίπου μιάμιση ώρα, μέχρι να φτάσουν στο εκκλησάκι.Μετά τη λειτουργία, όπως εξηγεί στο dytikanea.gr, η κ. Καράμπελα, πάνε στα αλώνια και τρώνε. Στα αλώνια, η κάθε οικογένεια, έχει τη δική της μεριά!

Πιστοί λοιπόν στο έθιμο και στην παράδοση, τη Δευτέρα του Πάσχα παρακολούθησαν όλοι τη λειτουργία στην Παναγία στο βουνό!

Διαβάστε επίσης