Βίβιαν Σαμούρη: Γιατί η νίκη Πελετίδη, θα είναι νίκη του ίδιου του πατραϊκού λαού

Εάν θέλουμε να συνεχιστούν οι πολιτικές με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, που προστατεύουν στην πράξη κι όχι στα λόγια τους οικονομικά αδύνατους συμπολίτες μας, που αναβαθμίζουν την καθημερινότητά μας, που διασφαλίζουν τη διαφανή διαχείριση του δημόσιου χρήματος προς όφελος των πολλών, πρέπει να υπερψηφιστεί από την πρώτη Κυριακή η σημερινή δημοτική αρχή Πελετίδη, ούτως ώστε να αποκτήσει αυτοδυναμία.

Μια αυτοδυναμία που, ουσιαστικά, θα συνιστά νίκη του ίδιου του πατραϊκού λαού". Με την παραπάνω δήλωσή της, η εν ενεργεία δημοτική σύμβουλος και εκ νέου υποψήφια με την παράταξη του Κ. Πελετίδη "Λαϊκή Συσπείρωση", Βίβιαν Σαμούρη -ή, ακριβέστερα, Σαμούρη - Βαγενά Ακριβή (Βίβιαν), όπως αναγράφεται στο ψηφοδέλτιο-, ουσιαστικά έστειλε σαφές μήνυμα προς όλους τους συμπολίτες μας, πως δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο την πρώτη Κυριακή των εκλογών, καθώς διακυβεύεται το μέλλον της Πάτρας, των ίδιων των πολιτών…

Η Βίβιαν Σαμούρη, θεωρείται ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα και δημοφιλή πρόσωπα της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», με επικεφαλής τον Κώστα Πελετίδη, καθώς η εν γένει η διαδρομή της στα κοινά, από το 2006 και εντεύθεν, έχει, κατά γενική ομολογία, στεφθεί με επιτυχία. Ως γνωστόν έχει υπηρετήσει το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας επί 12 συναπτά έτη, έχοντας αναλάβει καίριες θέσεις ευθύνης. Ως πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου (2006-2008) και του Δημοτικού Βρεφοκομείου (2008-2010), επέτυχε να αναβαθμίσει τις εν λόγω κοινωνικού και πολιτισμικού χαρακτήρα δομές, σε πολλαπλά επίπεδα: Αναβάθμισε τις εγκαταλελειμμένες επί δεκαετίες κτιριακές δομές, ανακαινίζοντάς τες εκ βάθρων, εκσυγχρόνισε τα εκπαιδευτικά προγράμματα και σε συγκεκριμένες κατηγορίες (π.χ. στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες) μείωσε τα δίδακτρα κ.ο.κ.

Επίσης, κατά τη θητεία της ως αντιδήμαρχος Οικονομικών (2011), επετεύχθη εξυγίανση του ταμείου του Δήμου μέσω της χρηστής και διάφανης διαχείρισης των χρημάτων των δημοτών. Επιπλέον, το έκδηλα δημοκρατικό αποτύπωμά της, το άφησε και ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας (2012).

Παράλληλα, η Βίβιαν Σαμούρη, έχει δώσει αγώνες για τη «θωράκιση» των οικονομικών αδυνάτων, των αναξιοπαθούντων συμπολιτών, που επλήγησαν από τη σφοδρή ύφεση, καθώς και για την προστασία της πρώτης κατοικίας, με την αδιάλειπτη παρουσία της στο Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών, που οδήγησε στο να μη βγει στο σφυρί καμία λαϊκή κατοικία μέσω του Ειρηνοδικείου Πατρών, ενώ μάχεται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, σε πολλαπλά επίπεδα.
 

Διαβάστε επίσης