Πατρών - Πύργου: Υπεγράφη η 2η εργολαβία - Ποια εταιρεία ανέλαβε - Τι γίνεται με τις άλλες τρεις

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μετά τις 4 εργολαβίες που υπεγράφησαν τον Απρίλιο, ακόμα μία εργολαβία, υπογράφηκε στις 20 Μαϊου για την μετατροπή της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου σε αυτοκινητόδρομο.

Αυτή τη φορά η ΙΝΤΡΑΚΑΤ ήταν αυτή που ανέλαβε την 2η εργολαβία που αφορά το τμήμα Αμαλιάδα-Δουνέικα με συνολική έκπτωση 45,50%. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για την "μικρότερη" έκπτωση που έχει δοθεί ανάμεσα στις 8 συνολικά εργολαβίες.

Τώρα, απομένουν ακόμα τρεις εργολαβίες. Οι δύο με ανάδοχο την Κ/Ξ Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών συμφερόντων του κ.Καλογρίτσα για τα τμήματα 1 (Πύργος-Δουναίικα) και 4 (Κυλλήνη-Βάρδα) πληροφορίες αναφέρουν πως φαίνεται πως κατάφερε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά (μεταξύ των οποίων φορολογική και ασφαλιστική ενημερώτητα αλλά και εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης) και πως μέχρι τις 10-15 Ιουνίου θα "πέσουν" και εκεί οι σχετικές υπογραφές ολοκληρώνοντας την διαγωνιστική διαδικασία για τις 7 από τις 8 εργολαβίες.

Να θυμίσουμε ότι οι 4 εργολαβίες που ήδη έχουν υπογραφτεί αφορούν το τμήμα από την Πάτρα μέχρι τη Βάρδα (από δύο οι εταιρείες ΙΝΤΕΡΚΑΤ και GD Infrastrutture που διαχειρίζεται από την οικογένεια Εμφιετζόγλου).

Η τελευταία εργολαβία που εκκρεμεί, η 3η, από την Αμαλιάδα μέχρι την Κυλλήνη παραμένει εγκλωβισμένη στο ΣτΕ και η εκδίκαση της αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου.

Το έργο του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος μήκους 75χλμ, θα μετατρέπει τον σημερινό φονικό άξονα σε κλειστό αυτοκινητόδρομο με 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση και θα μειώσει την χρονοαπόσταση κατά περίπου 15-20 λεπτά.

Πηγή: ypodomes.com

Διαβάστε επίσης