Cheesecake με λίγες θερμίδες για απόλαυση χωρίς ενοχές!

Τι θα σκεφτόσασταν αν σας λέγαμε ότι μπορείτε να απολαύσετε ένα δροσιστικό και άκρως γευστικό cheesecake κεράσι, χωρίς όμως πολλές θερμίδες; Ε, λοιπόν, σας έχουμε την κατάλληλη συνταγή!

Υπάρχει μια υγιεινή λύση που θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τη γραμμή σας χωρίς να σας λείψει η υπέροχη γεύση του αγαπημένου γλυκού!

Υλικά
100 γρ. μπισκότα, τύπου πτι μπερ ή digestive
50 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα:
350 γρ. ανθότυρο
4 κ.σ. μέλι
25 γρ. μαύρη ζάχαρη
150 γρ. άπαχο γιαούρτι
1 λεμόνι, ξύσμα & χυμός
3 φύλλο(α) ζελατίνης
3 ασπράδια αβγών

Για τη διακόσμηση: (προαιρετικά)
250 γρ. φράουλες
άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση
Για να φτιάξετε την βάση, σπάτε τα μπισκότα με το χέρι και τα αλέθετε σε σκόνη, στο μπλέντερ. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, τα περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο και τα “δουλεύετε” σαν να ζυμώνετε με τα χέρια. Θα σχηματιστεί μια μπισκοτένια ζύμη. Την απλώνετε μέσα σε μια φόρμα ή ταρτιέρα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C για 10′-12′. Για να φτιάξετε την κρέμα, μουλιάζετε τα φύλλα της ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό. Σε ένα μπολ ομογενοποιείτε το ανθότυρο, το μέλι, τη μαύρη ζάχαρη, το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Στραγγίζετε με τα χέρια τη ζελατίνη και την προσθέτετε στο μείγμα της κρέμας. Ανακατεύετε για να διαλυθεί και προσθέτετε την μαρέγκα. Αναδεύετε απαλά με μια σπάτουλα. Γεμίζετε τη βάση που έχετε ψήσει με την κρέμα και λειαίνετε με μια σπάτουλα.

Αφήνετε το cheesecake στο ψυγείο για 2-3 ώρες, να κρυώσει καλά.
 

Διαβάστε επίσης