Νιόκι σε σάλτσα παρμεζάνας με μανιτάρια και φουντούκια

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. Φρέσκα νιόκι

150 ml Κρέμα γάλακτος

100 ml Νερό από τα μακαρόνια

60 γρ. Παρμεζάνα, τριμμένη

60 γρ. Βούτυρο

20 γρ. Φουντούκια, καβουρδισμένα

2 Μανιτάρια Πορτομπέλο, κομμένα σε κύβους

1 Σκελίδα σκόρδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Για τα νιόκι: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε 5 γραμμάρια αλάτι για κάθε λίτρο νερό που βάλαμε. Καλό είναι να μετρήσουμε από πριν την ποσότητα του νερού.

2Ρίχνουμε τα νιόκι και βράζουμε για 4 λεπτά ή μέχρι να έρθουν όλα στην επιφάνεια του νερού. Μόλις γίνει αυτό τα αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι αφού πρώτα έχουμε κρατήσει λίγο νερό από αυτό που έβρασαν.
3Για τα φουντούκια: Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα φουντούκια κουνώντας το τηγάνι συνεχώς μέχρι να καβουρδιστούν ελαφρώς τα φουντούκια. Τα αδειάζουμε μέσα στο μπλέντερ και τα σπάμε σε μικρότερα κομμάτια.
4Για τη σάλτσα: Σκουπίζουμε το τηγάνι και το τοποθετούμε πίσω στη φωτιά χωρίς να ανεβάσουμε την ένταση. Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε τη σκελίδα σκόρδο.
5Αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να αρωματιστεί το βούτυρο και στη συνέχεια το αφαιρούμε.
6Δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα νιόκι και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμη ώστε να αποκτήσουν και αυτά ένα ωραίο σκούρο χρώμα.
7Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα αλλά και να λιώσει η παρμεζάνα. Αν κριθεί απαραίτητο συμπληρώνουμε λίγο ακόμη νερό.
8Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο και προσθέτουμε λίγα σπασμένα φουντούκια από πάνω.

Διαβάστε επίσης