Μπουτάρης: Στεναχωρήθηκα που αποκλείστηκε η Χρυσή Αυγή

Στεναχωρημένος δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης για τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, στον δήμο Θεσσαλονίκης, και αυτό γιατί όπως επιχειρηματολόγησε: “έπρεπε να ξέρουμε πόσοι είναι”.

Σε παρέμβαση που έκανε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Μπουτάρης είπε χαρακτηριστικά: “Εγώ στεναχωρήθηκα που έγινε αυτό, που αποκλείστηκε η Χρυσή Αυγή. Στεναχωριέμαι γιατί έπρεπε να ξέρουμε πόσοι είναι. Θα ήταν ένας εκλεγμένος και θα ξέραμε πόσους έχει από πίσω. Τώρα δεν θα ξέρουμε”.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε επίσης ότι “με το ζόρι κάναμε απαρτία. Αυτό είναι ιδιαίτερα τραγικό, γιατί ο κόσμος μας ψήφισε για να ερχόμαστε στο δημοτικό συμβούλιο μία φορά στις 15 μέρες. Το να κουραζόμαστε, να μη μπορούμε και να έχουμε άλλες δουλειές είναι σχεδόν ανεπίτρεπτο"

Επανέλαβε την άποψή του ότι ενόψει των εκλογών “οι συναινέσεις και οι συνεργασίες κρίνονται απολύτως αναγκαίες” και πρόσθεσε ό τι η δουλειά της διοίκησης του δήμου δεν μπορεί να σταματήσει εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου.

“Αναρωτιέμαι οι επόμενοι κακόμοιροι συνάδελφοι που θα έρθουν πώς θα συνεδριάσουν. Όταν τώρα δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε σε θέματα που δεν έχουν ουσία, καταλαβαίνετε τι έχει γίνει. Τι σούρτα φέρτα και νταλαβέρι θα γίνει με τους εκλεγμένους υποψήφιους δημάρχους. Οι 19 υποψήφιοι είναι πάρα πολλοί", είπε τόνισε.