Φ. Γεννηματά: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Τσίπρα

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σε συνέντευξή του είπε ότι «η κ. Γεννηματά τη Δεξιά θα τη στηρίξει ό,τι κι αν γίνει την επόμενη ημέρα», έδωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Επειδή, μέσα στον πανικό του, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε μένα - πάντα με ψέματα για δήθεν συμφωνίες-, θέλω να του πω ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Υπάρχουν άνθρωποι στην πολιτική που έχουν τσίπα» είπε η κ. Γεννηματά, μιλώντας απόψε στον Πειραιά.

«Ποιος μιλάει; Ο συγκυβερνήτης και συνεργάτης του ακροδεξιού κ. Καμμένου; ο προστάτης της Καραμανλικής περιόδου; Ο άνθρωπος που με την πολιτική του έγινε ο μεγάλος χορηγός του κ. Μητσοτάκη; Ο ίδιος που από το Bella ciao πήγε στη dolce vita; Όλα για την καρέκλα. Εμείς έχουμε αρχές και αξίες».

Η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι το προοδευτικό ρεύμα απέναντι στις δύο όψεις της συντήρησης, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Ζήτησε δε από τους πολίτες να το ενισχύσουν, για ψήφο αλλαγής στην Ευρώπη και την Ελλάδα. «Δώστε μας τώρα τη δύναμη να κάνουμε την ανατροπή στις εθνικές εκλογές που ακολουθούν. Είμαστε ξανά μαζί και αγωνιζόμαστε για να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα. Εμείς θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών. Ψηφίζουμε για την Ελλάδα. Μην το ξεχνάμε. Η ψήφος σας έχει αξία. Ούτε δημοσκόπηση, ούτε δημοψήφισμα, όπως προσπαθούν να πουν ο κ.Τσίπρας και ο κ.Μητσοτάκης. Γυρίστε τους την πλάτη» είπε η κ. Γεννηματά.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της ανέφερε ότι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι: «Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια. Έχουμε πόλεμο με τον λαϊκισμό και τη συντήρηση. Και στον πόλεμο πάμε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Στην πορεία προς τις εκλογές δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που αηδιασμένοι από την εικόνα της πολιτικής αρένας προσανατολίζονται στην αποχή» επισήμανε.

Σημείωσε και την ιδιαίτερη σημασία των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών κι έκανε ειδική αναφορά στον Γιάννη Μώραλη και τον Γιάννη Σγουρό - τους υποψηφίους που στηρίζει το ΚΙΝΑΛ. Παράλληλα, κατέκρινε τη Ρένα Δούρου για το τηλεοπτικό της σπότ για το Μάτι.

«Στις 26 Μάη ψηφίζουμε και για τον δήμο, και την Περιφέρεια. Στην περιφέρεια Αττικής στηρίζουμε τον Γιάννη Σγουρό. Έχει αποδείξει τις ικανότητές του. Έχει εμπειρία και γνώση, έχει έργο σε όλους τους δήμους, σε όλες τις γειτονιές. Η Αττική χρειάζεται ξανά αποτελεσματική διοίκηση. Χρειάζεται μια νέα περιφερειακή αρχή, που να δώσει τέλος στην ανικανότητα, στην ανευθυνότητα και στην αναλγησία» είπε.

«Έχω μείνει άφωνη με το σποτ της κ. Δούρου για το Μάτι. Και το θράσος, και ο κυνισμός έχουν όρια. Γνώριζαν ότι είχαν χαθεί τόσοι άνθρωποι, και ο κ. Τσίπρας με τους υπουργούς του και την περιφερειάρχη παρίσταναν τον ανήξερο. Είναι πρόκληση και προσβολή αυτό το σποτ απέναντι στους ανθρώπους που χάθηκαν και στις οικογένειές τους που μετρούν τις πληγές τους» υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Όπως είπε, «ο Πειραιάς έχει δημιουργικό δήμαρχο. Έχει τον Γιάννη Μώραλη, αποτελεσματική δημοτική αρχή, με έργο και προσφορά. Το αξίζει το πρώτο λιμάνι της χώρας, που διεκδικεί και κατακτά πρωταγωνιστικό ρόλο στη Μεσόγειο. Γι' αυτό και οι Πειραιώτες θα τον εμπιστευτούν ξανά. Στην αυτοδιοίκηση οι άνθρωποί μας μας δείχνουν τον δρόμο της νίκης» κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ