Πόλο: Στο 1-0 με «θρίλερ» ο Ολυμπιακός

Τις παλιές αμφίρροπες κόντρες τους, που διαφημίζουν το άθλημα και το ελληνικό πρωτάθλημα, θύμισε ο πρώτος τελικός των πλέι οφ του πρωταθλήματος Α1 Ανδρών Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη, στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά.

Μετά από ένα παιχνίδι γκραν γκινιόλ, όπου ο ΝΟΒ είχε καταφέρει να κάνει ολική επαναφορά (από 3-7 βρέθηκε μπροστά με 8-7), ο Ολυμπιακός έκαμψε τελικά με 10-9 την αντίσταση της ομάδας του Λαιμού και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών.

Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Γιάννης Φουντούλης, 32 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα. Η ομάδα του Χρβόγιε Κόλιανιν, που έπιασε εξαιρετική απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο, ανέτρεψε το εις βάρος της 3-7 του πρώτου ημιχρόνου σε 8-7 στα μέσα της τελευταίας περιόδου (5΄:33΄΄).

Ο κορυφαίος της Βουλιαγμένης, Αφρουδάκης, ισοφάρισε και ο Τίγκας έδωσε προβάδισμα, ολοκληρώνοντας ένα σερί 5-0 για τους «μπέμπηδες» που κράτησαν τον Ολυμπιακό χωρίς γκολ για 11 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα.

Όμως στη συνέχεια οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου βρήκαν τις λύσεις κι έφτασαν στην αγχωτική νίκη, με τον Ζερδεβά να παίζει βασικός απέναντι στη πρώην ομάδα του. Οι δύο σύλλογοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Πέμπτη (23/5, 19:00) στο Κολυμβητήριο του Λαιμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ