ΣΚΕΑΝΑ: Η χρήση αιγιαλού στη συνάντηση με Αναγνωστοπούλου - Σπαρτινό - ΦΩΤΟ

το περασμενο σαββατο

Συνάντηση πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Δ.Σ. του ΣΚΕΑΝΑ καθώς και πολλά μέλη του, το απόγευμα του Σαββάτου, με την  αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών, κα Σία Αναγνωστοπούλου και τον βουλευτή Αχαΐας, κ. Κώστα Σπαρτινό, με κεντρικό θέμα συζήτησης την χρήση του αιγιαλού από τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής.

synantisi_3.jpg

Το τελευταίο διάστημα έχει ανακύψει ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά στην χρήση αιγιαλού από τους χώρους εστίασης. Έχει  γίνει παύση όλων των διαδικασιών αδειοδότησης των παραλιακών καταστημάτων ως προς την απλή χρήση αιγιαλού από την κτηματική υπηρεσία, με αποτέλεσμα να μην δύνανται οι χώροι εστίασης να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες. Όπως γίνεται αντιληπτό, σε έναν παραθαλάσσιο νομό όπως η Αχαΐα κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί καταστροφικό για την ευρύτερη οικονομία της περιοχής και να οδηγήσει στην μη απασχόληση χιλιάδων εργαζομένων.

Οι καταστηματάρχες ενόψει καλοκαιρινής περιόδου όπως είναι κατανοητό και μη μπορώντας να προβούν στην κανονική και νόμιμη λειτουργία των καταστημάτων τους, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους ζητώντας το αυτονόητο, το οποίο είναι να δοθούν οι άδειες στα πλαίσια πάντα του νομού και να λειτουργήσουν τα καταστήματα χωρίς παρακωλύσεις και καθυστερήσεις.

synantisi_2.jpg

Διαβάστε επίσης