Σε κόκκινο και μαύρο χρώμα η Βουλή για τη Γενοκτονία των Ποντίων

19/05/2019 | 17:34

Με κόκκινο και μαύρο χρώμα θα φωτιστεί το βράδυ η Βουλή, προς τιμήν της 19ης Μαΐου, Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Βουλής των Ελλήνων, το κόκκινο και το μαύρο «συμβολίζουν το αίμα των αθώων θυμάτων της γενοκτονίας και το διαχρονικό πένθος».

Σημειώνεται επίσης ότι «Είναι η πρώτη φορά που το Ελληνικό Κοινοβούλιο προβαίνει στη συμβολική αυτή πράξη, δηλώνοντας την άσβεστη ιστορική μνήμη και το διαρκές αίτημα της ιστορικής αποκατάστασης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη δεύτερη και πιο αποτρόπαια φάση εξόντωσης των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου».

Ειδική Συνεδρίαση τη Δευτέρα
Την Δευτέρα 20 Μαΐου, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί Ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με προσκαλεσμένους τους φορείς που εκπροσωπούν τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Η Βουλή των Ελλήνων, στις 24 Φεβρουαρίου 1994, αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των 353.000 Ποντίων από το τουρκικό κράτος και ψήφισε ομόφωνα τον ορισμό της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων με τον Νόμο 2193/1994.

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Του επιτέθηκαν με μαχαίρι, ρόπαλο και μπετόβεργα – Τι συνέβη στο σοβαρό επεισόδιο στην οδό Σωσιπάτρου

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Απόκοσμες εικόνες στην παραλιακή του Ρίου – Η θάλασσα “μπήκε” στα σπίτια – Πλημμύρα στην Πλαζ ΦΩΤΟ

Πάτρα: 50χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι

Πάτρα: Άγιο είχαν οι νεαροί που τούμπαρε το ΙΧ τους τα ξημερώματα στην Ακτή Δυμαίων -ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ένας στη φυλακή, τρεις ελεύθεροι με όρους για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα Μπασιλάρη

Πάτρα: Παραδόθηκε 5ος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό  του 30χρονου στο “Αβαντάζ”

Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 30χρονου Κώστα-Έκλεισαν τη Γούναρη συγγενείς και φίλοι του-Συνθήματα και λουλούδια στο κέντρο που έγινε ο φόνος-ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ