Σεισμικές δονήσεις Ηλεία: Νέο ξέσπασμα Τσελέντη για κωλυσιεργία ελέγχων σε σχολεία - "Σε μία χώρα με φιλότιμο κάποιοι θα έπρεπε να είχαν κάνει χαρακίρι" - ΦΩΤΟ

το σχολιο του διευθυντη του γεωδυναμικου ινστιτουτου αθηνων σε δημοσιευμα του tempo24.news

"Χρεώνω ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ και θα θεωρήσω ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ όπου κι αν ανήκει, αν γίνει ένας σεισμός και ανοίξει έστω και ένα παιδικό ρουθούνι επειδή είτε καθησύχασαν τον κόσμο είτε δεν έκαναν τη δουλειά τους να ελέγξουν τα σχολεία", αναφερει μεταξύ άλλων σε μακροσκελές σχόλιο για την καθυστέρηση ελέγχων σε σχολικά συγκροτήματα στην Ηλεία μετά τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις των τελευταίων ημέρων, σε ανάρτηση του tempo24.news, για τους ελέγχους σχολικών συγκροτημάτων στην Ηλεία, ο Καθηγητής Σεισμολογίας και Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκης Τσελέντης. 

Παράλληλα εξαπολύει επίθεση στον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Καθηγητή Γεωολογίας Ευθύμιο Λέκκα.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ

"ΕΙΜΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ !!! Αν ζούσαμε σε μία χώρα με φιλότιμο κάποιοι θα έπρεπε να είχαν κάνει χαρακίρι. Δυστυχώς όμως ζούμε σε μία χώρα ωχαδερφιστών, μία χώρα που κυριαρχεί το άρπα κόλα και η τελευταία στιγμή .

Χρόνια φωνάζω για τα σχολεία μας. Πολλά είναι σε ΑΘΛΙΑ κατάσταση. Η πολιτεία, η τοπική αυτοδιοίκηση σφύριζαν αδιάφορα. Και όχι μόνο. Έλεγαν από επίσημα (υποτίθεται υπεύθυνα στόματα) ότι έχουμε τα καλλίτερα σχολεία και να μην ανησυχούμε. Μέχρι που ξεκίνησε η σεισμική δράση στο νομό Ηλείας. Και τώρα «τρέχτε ποδαράκια μου».

Διαβάζω ότι έγινε έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της ΠΕ Ηλείας. Μέχρι εδώ καλά και μπράβο τους . Συνεχίζοντας την ανάγνωση δεν πίστευα στα μάτια μου . Είμαστε άραγε τόσο εκτός τόπου και χρόνου? Μήπως κατά τύχη είμαστε ζωντανοί σ΄ αυτή τη χώρα? Εντολές για άμεσο έλεγχο των σχολείων και άμεση παραδοχή ότι κάποια είναι προβληματικά !!! 27 σχολεία από τα 91 έχουν άδεια !! . Τα άλλα 64 σχολεία δηλαδή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ? ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ?? Τι βόμβα είναι αυτή ??

Δεν μπορεί σκέφτηκα ο κ. Λέκκας πρόεδρος του ΟΑΣΠ λέει ότι έχουμε τα καλλίτερα σχολεία. (Φαντάζομαι αναλαμβάνει και την ευθύνη όσων λέει αν ό μη γένοιτο συμβεί κάτι ) και καλεί να μείνουν ανοικτά στην Ηλεία . Μα εδώ οι ντόπιοι λένε ότι έχουν πρόβλημα κύριε Λέκκα . Ποιος από τους δύο μας δουλεύει?? Θα καταφέρετε να συννενοηθείτε κάποτε σ΄αυτή τη χώρα? Διαβάστε το άρθρο!!! Διαβάστε το !!! Συσκέπτονται σήμερα εν μέσω σεισμών για τα αυτονόητα που έπρεπε να είχαν γίνει χτές.

ΟΤΑΝ ΤΑ ΦΩΝΑΖΕ Ο ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ λέγανε ότι κινδυνολογώ, ότι το κάνω για ψήφους, για επίδειξη, με στέλνανε στον Εισαγγελέα !! . Μέχρι εκεί τους έφτανε το μυαλό, μέχρι που ο σεισμός τους χτύπησε την πόρτα. Εξοργίζομαι γιατί επιβεβαιώνομαι συνέχεια !!!. 

Ζούμε στην πιο σεισμογενή χώρα της Ευρώπης και δεν πρέπει να προστατευτούμε μόνο από τους σεισμούς αλλά πρέπει να προστατευτούμε και από την πολιτεία μας. Χρεώνω ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ και θα θεωρήσω ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ όπου κι αν ανήκει, αν γίνει ένας σεισμός και ανοίξει έστω και ένα παιδικό ρουθούνι επειδή είτε καθησύχασαν τον κόσμο είτε δεν έκαναν τη δουλειά τους να ελέγξουν τα σχολεία.

 Γι αυτό θέλω να πάω στην Ευρωβουλή. Για να τελειώνουμε μια κι έξω από αυτό το θέμα. Θέλουμε ασφαλή σχολεία να στείλουμε τα παιδιά μας . Για μένα αυτό είναι στόχος ζωής. Και δεν θα ησυχάσω αν δεν το πετύχω. Από τον Τσελέντη δεν θα γλυτώσετε εύκολα"

60618492_705022486582658_2705113064654503936_n.png

61183360_359193841469146_2999106153046081536_n.png

Διαβάστε επίσης