Σία Αναγνωστοπούλου: Ο διασυνοριακός σταθμός στον Λαιμό Πρεσπών απαντά σε ένα αίτημα 50 χρόνων

Έφθασε η στιγμή να δούμε στην πράξη το όφελος από τη Συμφωνία των Πρεσπών

Έφθασε η στιγμή να δούμε στην πράξη το όφελος από τη Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, με αφορμή το νέο διασυνοριακό σταθμό που θα ενώσει τον Λαιμό Πρεσπών στην Ελλάδα με τη Μάρκοβα Νόγκα στη Βόρεια Μακεδονία.

«Οι δηλώσεις ικανοποίησης των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας στη Μακεδονία μετά την ψήφιση του νόμου για την εγκατάσταση συνοριακού σημείου διέλευσης στον Λαιμό της Λίμνης Πρέσπας, που εκφράζονται με τον πιο θερμό τρόπο, αποδεικνύουν περίτρανα ότι έφτασε η στιγμή για να δούμε στην πράξη το όφελος από τη Συμφωνία των Πρεσπών» τονίζει με δήλωσή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου.

Ειδικότερα, με αφορμή τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη και του δημάρχου Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη μετά την κύρωση την Τετάρτη στη Βουλή της συμφωνίας Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας για την εγκατάσταση συνοριακού σημείου διέλευσης στον Λαιμό της Λίμνης Πρέσπας, η κ. Αναγνωστοπούλου είπε πως «μας γεμίζουν ικανοποίηση για τις προσπάθειες που έκανε η κυβέρνηση για να φτάσουμε σε αυτή τη Συμφωνία».

«Ο διασυνοριακός σταθμός που θα ενώσει τον Λαιμό Πρεσπών στην Ελλάδα και τη Μάρκοβα Νόγκα στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας απαντά σε ένα αίτημα 50 και πλέον χρόνων, ένα αίτημα που γίνεται πραγματικότητα χάρη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Στη νέα εποχή που ξεκινά, ικανοποιείται οριστικά αυτό το χρόνιο αίτημα με τρόπο που θα απεγκλωβίσει την μεγάλη δυναμική που καταγράφεται στον τουρισμό, στον αγροτικό τομέα, στις πολιτιστικές ανταλλαγές που μέχρι χθες έβρισκαν εμπόδια σε κοντόφθαλμες λογικές εσωστρέφειας» αναφέρει η κ. Αναγνωστοπούλου, προσθέτοντας:

«Ο διασυνοριακός σταθμός στον Λαιμό Πρεσπών, όπως και αυτός που θα ενώσει τους Προμάχους Πέλλας με το Μεϊντέν στη Βόρεια Μακεδονία, είναι οι νέες γέφυρες φιλίας και συνεργασίας στα Βαλκάνια που οικοδομούνται με στέρεα υλικά και σχέδιο για ανάπτυξη, ευημερία, αλληλεγγύη και ειρήνη στη γειτονιά μας».

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης