Αλέξης Χαρίτσης: Kανένα ζήτημα ως προς τη διαφάνεια και το αδιάβλητο των εκλογών

18/05/2019 | 16:31

“Στελέχη της ΝΔ υπέπεσαν σε ένα βαρύτατο θεσμικό ατόπημα. Έφτασαν να αμφισβητήσουν εκ των προτέρων την ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά από το 1974 μέχρι σήμερα. Αυτές οι πρωτοφανείς στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας δηλώσεις, δεν πλήττουν την Κυβέρνηση. Προσβάλουν πρωτίστως όλους όσοι είναι επιφορτισμένοι με τη διενέργεια των εκλογών: τους δικαστικούς αντιπροσώπους, τον Άρειο Πάγο, τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης. Ήδη το συντονιστικό των Δικηγορικών Συλλόγων απάντησε σε οξύτατους τόνους στον κ. Αυγενάκη” δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Η Επόμενη Μέρα».

“Η δημοκρατία και οι θεσμοί δεν μπορούν να θυσιάζονται στον βωμό μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Είναι θετικό ότι, έστω και με καθυστέρηση, ο κ. Μητσοτάκης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και ανακάλεσε τα στελέχη του στην τάξη, επισημαίνοντας το αυτονόητο: ότι δεν τίθεται απολύτως κανένα ζήτημα ως προς τη διαφάνεια και το αδιάβλητο των εκλογών” τόνισε.

Ιθάκη και Πάτρα
03/02/2026 | 08:28

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: “Κλειστή” για ώρες η Ακτή Δυμαίων- Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Πλημμύρισε επιχείρηση στην Πάτρα – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες απευθύνουν έκκληση στον Δήμο να καθαρίσει βουλωμένο φρεάτιο καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Μεθυσμένος τα έκανε λίμπα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου

Πάτρα: Επιτέθηκαν σε τρεις 19χρονους επειδή ο ένας φορούσε μπλούζα με ελληνική σημαία!-Τους χτύπησαν με ρόπαλα και σιδηρογροθιές

Δυτ. Ελλάδα: Βαρύ πένθος από τον θάνατο της Βάνας Πέτρου – Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας