Εργολάβοι

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τα μπισκότα:

350 γρ. Αμυγδαλόψιχα και έξτρα για το πασπάλισμα

250 γρ. Ζάχαρη, κρυσταλλική

5 κ.σ. Ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

4 Ασπράδια, αυγών

¼ κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας

 

Υλικά για τη γέμιση:

330 γρ. Κρέμα γάλακτος, πλήρης

2 κ.σ. Ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Εκτέλεση για τα μπισκότα: Ρίχνουμε στο multi σε δόσεις την αμυγδαλόψιχα, την κρυσταλλική ζάχαρη, τη βανίλια και 2 κ.σ. από την άχνη και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα αμύγδαλα και να γίνουν σκόνη. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

2Στη συνέχεια ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τις υπόλοιπες 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη και τα ασπράδια. Τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να γίνουν μία λεία μαρέγκα. Με τη βοήθεια μίας πλαστικής σπάτουλας αδειάζουμε τη μαρέγκα σε δόσεις στο μείγμα με την αμυγδαλόψιχα, ανακατεύοντας προσεκτικά μέχρι να ομογενοποιηθεί όλο το μείγμα.
3Έπειτα αδειάζουμε το μείγμα για τα μπισκότα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε με το μείγμα δίσκους διαμέτρου 3 εκ. περίπου πάνω σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα. Προσέχουμε να αφήνουμε λίγο κενό μεταξύ τους για να μη κολλήσουν.
4Πάνω από κάθε εργολάβο τοποθετούμε στο κέντρο του μία αμυγδαλόψιχα πιέζοντας την ελαφρώς.
5Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 15- 20 λεπτά.
6Μόλις ψηθούν, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά.
7Εκτέλεση για τη γέμιση: Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την άχνη και την κρέμα γάλακτος και τις χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σαντιγί. Αδειάζουμε τη σαντιγί μέσα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.
8Σύνθεση γλυκού: Με ένα ψαλίδι κόβουμε την άκρη της σακούλας ζαχαροπλαστικής και αδειάζουμε μία ποσότητα σαντιγί πάνω στην επιφάνεια ενός εργολάβου. Καπακώνουμε με ένα δεύτερο κομμάτι εργολάβου. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλους τους εργολάβους και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ