Πάτρα: Ενέταξαν στο πρόγραμμα του διεθνούς φεστιβάλ, ταινία την οποία οι ίδιοι "θάβουν"!

Είναι από τα απίστευτα. Αλλά συνέβη και αυτό. Στην ενοτητα Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2019. έχει ενταχθεί η  ταινία "Δύση Ηλίου" του Λάζλο Νέμες με ημερομηνία προβολής  τις 24.7.2019 στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο.

Και ώ του θαύματος! Οι ίδιοι που προτείνουν την ταινία, ακολούθως τη "θάβουν"!

Διαβάζουμε συγκεκροιμένα: 

Δύση Ηλίου

24.7.2019    Π.Δ.Ν.

Το «Sunset» διαδραματίζεται στη Βουδαπέστη, τη «νέα Βιέννη» του 1913, εκεί όπου η Ιρις Λάιτερ, μια κοπέλα που μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο ελπίζει να βρει δουλειά στο πιλοποιείο που κάποτε ανήκε στους γονείς της και τώρα διευθύνει ο πρώην συνέταιρός τους, ενώ ταυτόχρονα αναζητά τον αδελφό της, Κάλμαν, του οποίου την ύπαρξη αγνοούσε μέχρι σήμερα. Αν βάλετε στη θέση του Σαούλ την Ιρις και αντί για το σκηνικό του στρατόπεδου συγκέντρωσης την Βουδαπέστη (η οποία για τις ανάγκες της ταινίας χτίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της σε στούντιο), βρίσκεστε μπροστά στην τρανταχτή απόδειξη πως ό,τι λειτούργησε με συγκλονιστικό αντίκτυπο στο ντεμπούτο του Λάζλο Νέμες είναι αυτό που εδώ τον προδίδει σε κάθε σκηνή, ακυρώνοντας εκτός από τη φιλοδοξία του και την προφανή δουλειά που έχει γίνει στην κατασκευή της ταινίας.

Το ερώτημα είναι προφανές.  Πώς εντάσσουν μια ταινία που υπονομεύουν με κριτική; Ή μήπως για όλα αυτά φταίει μόνο το copy paste; Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται περί προχειρότητας και μάλιστα κρασυγαλέας. 

Γ. Κον.