Eurovision: Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στη 13η θέση του τελικού και η Κύπρος στην 11η

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) ανακοίνωσε με ποια σειρά εμφάνισης θα διαγωνιστούν τα τραγούδια.
 

Η Ελλάδα και η Κύπρος κληρώθηκαν για το πρώτο μισό της βραδιάς. Σύμφωνα με την απόφαση των διοργανωτών, η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα και το «Better Love» θα εμφανιστεί στην 13η θέση και η Κύπρος, με την Τάμτα και το «Replay», στην 11η. 

Με την πρόκριση δέκα ακόμη χωρών από τις δεκαοκτώ που διαγωνίστηκαν στον δεύτερο ημιτελικό, ολοκληρώθηκε η λίστα των συμμετεχόντων στον τελικό του 64ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί αύριο στο Εκθεσιακό Κέντρο του Τελ Αβίβ.

Ρωσία, Ελβετία, Μάλτα, Ολλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Σουηδία, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία,  Δανία και Νορβηγία είναι οι δέκα χώρες που κατάφεραν να προκριθούν και που μαζί με τις Ελλάδα, Κύπρο, Λευκορωσία, Σερβία, Εσθονία, Τσεχία, Αυστραλία, Ισλανδία, Άγιο Μαρίνο, Σλοβενία, που προκρίθηκαν στον πρώτο ημιτελικό, καθώς και τις «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία) και φυσικά την διοργανώτρια Ισραήλ συμπληρώνουν τις συμμετοχές του τελικού.

Στον δεύτερο ημιτελικό, τις εντυπώσεις έκλεψε ο Sergey Lazarev που εκπροσωπεί για δεύτερη φορά τη Ρωσία και λέγεται ότι είναι το μεγάλο φετινό φαβορί για να νικήσει τον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό. Το «Scream» είναι μια δυναμική μπαλάντα, σε σύνθεση του Έλληνα συνθέτη Δημήτρη Κοντόπουλου, ενώ τη σκηνική παρουσία επιμελήθηκε ο επιτυχημένος χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός.

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, το βράδυ του Σαββάτου στη σκηνή της Eurovision θα βρεθεί η Μαντόνα. Η βασίλισσα της ποπ βρίσκεται ήδη στο Τελ Αβίβ και προετοιμάζεται πυρετωδώς για να παρουσιάσει επί σκηνής το εντυπωσιακό της σόου. Θα ερμηνεύσει δύο τραγούδια της, τη μεγάλη της επιτυχία, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν από τριάντα χρόνια, «Like a Prayer», αλλά και το νέο της single «Future» feat Quavo.

Η Ελένη Φουρέιρα θα εμφανιστεί στον τελικό του Σαββάτου, σε μία ενότητα με τίτλο «Eurovision Legends». Θα μοιραστεί τη σκηνή με τους Conchita Wurst, Mans Zelmerlöw και Verka Serduchka και θα ερμηνεύσει το «Dancing Lasha Tumbai», με το οποίο η Verka Serduchka εκπροσώπησε την Ουκρανία το 2007, ενώ στη συνέχεια, όλοι οι καλλιτέχνες θα πουν το «Hallelujah», με το οποίο το Ισραήλ κέρδισε τη Eurovision το 1979.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό

1. Μάλτα

2. Αλβανία

3. Τσεχία

4. Γερμανία

5. Ρωσία

6. Δανία

7. Άγιος Μαρίνος

8. Βόρεια Μακεδονία

9. Σουηδία

10. Σλοβενία

11. Κύπρος

12. Ολλανδία

13. Ελλάδα

14. Ισραήλ

15. Νορβηγία

16. Ην. Βασίλειο

17. Ισλανδία

18. Εσθονία

19. Λευκορωσία

20. Αζερμπαϊτζάν

21. Γαλλία

22. Ιταλία

23. Σερβία

24. Ελβετία

25. Αυστραλία

26. Ισπανία

Ο τελικός θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2 και από το κανάλι υψηλής ευκρίνειας της ΕΡΤ, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr.

Στο σχολιασμό και στην παρουσίαση θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ στη ραδιοφωνική μετάδοση για το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, ο Δημήτρης Μεϊδάνης.

naftemporiki.gr