Μητσοτάκης: Εγγυώμαι ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο

ην ακύρωση του μέτρου της μείωσης του αφορολόγητου ορίου τόνισε πως εγγυάται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, αντίθετα, δεν θα το εφαρμόσει.

Όπως είπε «ο κ. Τσίπρας μείωσε το αφορολόγητο όριο, και αρνήθηκε να δεχθεί την τροπολογία που καταθέσαμε για να ακυρωθεί αυτό το μέτρο».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star o κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Ν.Δ. ξέρει πώς μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα ξένες επενδύσεις και πώς μπορεί να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη πολιτική.

Αναφερόμενος στη λεγόμενη 13η σύνταξη ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «καταγγείλαμε τον χρόνο στον οποιο χορηγήθηκε το συγκεκριμένο επίδομα. Πρώτη φορά ένα επίδομα χορηγείται λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. Η κυβέρνηση είδε ότι δεν τα πάει καλά στις εκλογικές της επιδόσεις και επιχείρησε να εξαγοράσει κάποιους συνταξιούχους δίνοντας ένα επίδομα το οποίο είναι απαραίτητο»

«Αυτά πρέπει να είναι προγραμματισμένα μέτρα, να εντάσσονται στον προϋπολογισμό. Να μην εκλαμβάνονται ως μια προσπάθεια εξαγοράς ψήφων», πρόσθεσε.

Παράλληλα, διερωτήθηκε: «Γιατί η κυβέρνηση, γιατί ο πρωθυπουργός δεν ψήφισε την τροπολογία για την κατάργηση του αφορολογήτου; Εγώ δεσμεύομαι ότι δεν θα υπάρξει μείωση του αφορολογήτου και εγγυώμαι τις 12 συντάξεις οι οποίες σήμερα δεν είναι εγγυημένες. Για το ΕΚΑΣ έχουμε πει ότι από τον επόμενο χρόνο θα μπορούμε να εγγυηθούμε ένα μοναδικό μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ