Επιμένει η κακοκαιρία - Αύριο βροχές και καταιγίδες και το Σαββατοκύριακο καιρός για... μπάνιο - ΒΙΝΤΕΟ

Μέσα Μαΐου και δεν... λέμε να ξεμπερδέψουμε με την κακοκαιρία. Ο ασταθής καιρός των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα, αναμένεται να ενταθεί αύριο Παρασκευή (17.5.2019). Όπως προβλέπει η υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο στόχαστρο της κακοκαιρίας θα βρεθεί και η Πάτρα.

Από τις πρώτες ώρες της ημέρας και μέχρι το ξημέρωμα της Παρασκευής (17.5.2019) βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και στην κεντρική Μακεδονία.

Στη συνέχεια – και κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας – βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά, στα ορεινά κυρίως τμήματα της Κρήτης και πιθανώς στις Κυκλάδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.

Καιρός: Θερμοκρασίες Άνοιξης, σκηνικό φθινοπώρου…

Η θερμοκρασία αύριο θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 5 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 7 έως 27, στην Ήπειρο και στην κεντρική Ελλάδα από 8 έως 26 βαθμούς, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 11 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 23 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 12 έως 25 βαθμούς, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις θερμές ώρες δυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ.

O καιρός της Πάτρας σύμφωνα με το meteo.gr: 

Σύμφωνα με ανάρτηση του έκανε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου, το θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει ιδιαίτερα σε πολλές περιοχές της χώρας το Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικότερα, όπως γράφει ο Σάκης Αρναούτογλου η θερμή εισβολή που θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες (Από το Σαββατοκύριακο ως και την Τρίτη) θα ανεβάσει τον υδράργυρο στα πεδινά ηπειρωτικά και την Κρήτη τα μεσημέρια στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου. Από την άλλη, στα ορεινά, στις παράκτιες περιοχές και στα νησιά η θερμοκρασία θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη. Από την Τρίτη (21/05) στα δυτικά και βόρεια η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενώ μικρή σταδιακή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία από την Τετάρτη και στην υπόλοιπη χώρα.

Διαβάστε επίσης