Πάτρα: Στο πλευρό των εργαζομένων της Κοινωφελούς η Δημοτική Αρχή

εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των 289 εργαζομένων συμβασιούχων μέσω Κοινωφελούς Εργασίας

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης παραβρέθηκε σήμερα Πέμπτη 16 Μάη, για μια ακόμη φορά στα Δικαστήρια, όπου εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των 289 εργαζομένων συμβασιούχων μέσω Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ. Τον Δήμαρχο συνόδευαν οι Αντιδήμαρχοι Δοίκησης Διονύσης Πλέσσας και Περιβάλλοντος Βασίλης Θωμόπουλος. Η υπόθεση εκδικάστηκε και η απόφαση αναμένεται.

Ο Δήμαρχος ανέφερε στην κατάθεσή του: “Οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Υπηρεσιών μας. Θέλουμε να επανέλθουν στο Δήμο. Οι ανάγκες του Δήμου από τις ελλείψεις προσωπικού είναι τεράστιες. Θα προσλάβουμε άμεσα τους εργαζόμενους σε μόνιμες θέσεις εργασίας, με την απόφασή σας.”

Σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής τονίζεται:

Τα 836 άτομα που εργάστηκαν στο Δήμο μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ κοινωφελούς εργασίας 8 μηνών, προσέφεραν σημαντικό έργο στην πόλη μας. Υπενθυμίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή υπερασπιζόμενη τα δικαιώματά τους, συμμετείχε σε όλες τις μέχρι σήμερα πολύμορφες κινητοποιήσεις τους, όπως στον ΟΑΕΔ, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην κινητοποίηση στα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, καθώς και στη Βουλή, όπου κατατέθηκαν τα αιτήματά τους σε όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, κανένα από τα υπόψη αιτήματα δεν έχει ικανοποιηθεί και ούτε έχουν δρομολογηθεί προς επίλυση από τα αρμόδια Υπουργεία και την Κυβέρνηση.

 

 

Διαβάστε επίσης