Γερμανία: Kατανομή προσφύγων στην Ε.Ε. χωρίς ανάμιξη κυβερνήσεων ζητεί η υπ. Δικαιοσύνης

Υπέρ της πανευρωπαϊκής κατανομής των προσφύγων χωρίς την ανάμιξη των εθνικών κυβερνήσεων τάχθηκε η Γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης κι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD), Καταρίνα Μπάρλεϊ.

Σε συνέντευξή της, που θα δημοσιευτεί την Πέμπτη στην εφημερίδα «Mannheimer Morgen» υπογραμμίζει πως «η κατανομή των προσφύγων θα μπορούσε να γίνει άμεσα μέσω των δήμων και των κοινοτήτων».

Ανάλογη πρόταση έχει κάνει και η πρώην υποψήφια για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Γκεζίνε Σβαν, την οποία είχε επεξεργαστεί για λογαριασμό της Ακαδημίας για τη Σοσιαλδημοκρατία, ανέφερε η υπουργός Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τη σοσιαλδημοκράτη πολιτικό, θα καταβάλλεται το ανάλογο κόστος της στέγασης και της ενσωμάτωσης των προσφύγων στους δήμους και τις κοινότητες και επιπλέον θα λαμβάνουν και οι ίδιοι ένα κονδύλι για τις δικές τους υποθέσεις. «Η Πολωνία, για παράδειγμα, έχει μια κυβέρνηση η οποία είναι αντίθετη με την υποδοχή προσφύγων, οι μεγαλύτερες πόλεις όμως της χώρας είναι πρόθυμες να τους δεχτούν. Σε αυτό το θέμα και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, βρίσκεται στο πλευρό μας» ανέφερε στη «Mannheimer Morgen» η κ. Μπάρλεϊ.

Πηγή: ΑΜΠΕ