Στο σκαμνί ο δάσκαλος που ασελγούσε σε μαθητές δημοτικού

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης κάθεται σήμερα ο 54χρονος δάσκαλος που κατηγορείται ότι προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος μαθητών του σε δημοτικό σχολείο της Ιεράπετρας που εργαζόταν.

Η υπόθεση της ασέλγειας είχε έρθει στο φως τον Φεβρουάριο του 2016 από τους γονείς της μικρής μαθήτριας, την οποία ο 54χρονος δάσκαλος προετοίμαζε στο σπίτι της με ιδιαίτερα μαθήματα. Μάλιστα οι γονείς της ανήλικης υποστήριξαν τους ισχυρισμούς τους με υλικό που είχε καταγραφεί από κάμερα που τοποθέτησαν στο δωμάτιο του παιδιού, όπου και γινόταν τα μαθήματα.

Ο 54χρονος ήταν αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της «αποπλάνησης παιδιών ηλικίας μικρότερης των 14 ετών» και «κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια» και είχε κριθεί προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο εκπαιδευτικός μολονότι είχε παραδεχθεί την ασέλγεια σε βάρος της 8χρονης, ωστόσο είχε αρνηθεί την εμπλοκή του στις άλλες περιπτώσεις για τις οποίες είχε επίσης γίνει καταγγελία.

Η πρωτόδικη απόφαση

Τον Μάρτιο του 2017 η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και με την ισχυρή παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Το δικαστήριο επέβαλε στον 54χρονο, ποινή κάθειρξης 54 ετών για την υπόθεση της 8χρονης αλλά και για άλλες τρεις ακόμη από τις συνολικά 13 καταγγελίες που είχαν γίνει σε βάρος του από τους γονείς των παιδιών.

Βάση της δικονομίας ωστόσο, ο 54χρονος από τα συνολικά 54 χρόνια κάθειρξης που του επιβλήθηκε θα εκτίσει τα 25.

Πηγή: cretapost.gr