Μπουρκίνα Φάσο: Ένοπλοι σκότωσαν Χριστιανούς και κατέστρεψαν εκκλησία

συνεχιζονται οι θηριωδίες

Άγνωστοι δράστες σκότωσαν τέσσερις καθολικούς και κατέστρεψαν ένα άγαλμα της Παρθένου Μαρίας στη βόρεια Μπουρκίνα Φάσο, στην τρίτη επίθεση εναντίον χριστιανών στη χώρα αυτή μέσα σε δύο εβδομάδες.

Ο επίσκοπος Πολ Ουεντραόγκο, ο πρόεδρος της επισκοπικής συνόδου της Μπουρκίνα Φάσο και του γειτονικού Νίγηρα, δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για την επίθεση αυτή που σημειώθηκε στην περιοχή της Ουαχιγκούγια. Τα βίαια επεισόδια των τελευταίων μηνών απειλούν να διαταράξουν τις γενικά και κατά παράδοση ειρηνικές σχέσεις της μουσουλμανικής κοινότητας της Μπουρκίνα Φάσο με τους χριστιανούς κατοίκους που αποτελούν περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού.

Ο Ουεντραόγκο, μιλώντας σε άλλους επισκόπους στην πρωτεύουσα Ουαγκαντούγκου αποκάλυψε επίσης ότι ένας ιερέας στον δυτικό Νίγηρα πυροβολήθηκε στο χέρι και στο πόδι την Δευτέρα.

"Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι η περιοχή της Δυτικής Αφρικής είναι σε αναταραχή", πρόσθεσε.

Στην περιοχή αυτή δρουν οργανώσεις που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα. Σύμφωνα με τις αρχές, προσπαθούν να υποδαυλίσουν τις εθνοτικές εντάσεις μεταξύ φυλών καλλιεργητών και κτηνοτρόφων στο Μάλι, την Μπουρκίνα Φάσο και τον Νίγηρα, για να στρατολογήσουν μέλη από περιθωριοποιημένες κοινότητες.

Την Κυριακή, ένοπλοι σκότωσαν έναν καθολικό ιερέα και πέντε πιστούς ενώ στα τέλη Απριλίου είχαν σκοτωθεί κατά τον ίδιο τρόπο άλλοι έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας πάστορας, στη βόρεια Μπουρκίνα Φάσο. Χθες Δευτέρα η Ομοσπονδία Ισλαμικών Ενώσεων της χώρας (FAIB) καταδίκασε τις επιθέσεις καλώντας όλους τους πολίτες "ανεξαρτήτως θρησκείας ή εθνότητας (...) να ενωθούν κατά της τρομοκρατίας".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης