Δημοσιογράφοι στην κάλπη – Από τη μάχη της ενημέρωσης στη μάχη του σταυρού

Λένε ότι η δηµοσιογραφία µπορεί να σε οδηγήσει παντού και φαίνεται πως αυτό ισχύει, καθώς, οδεύοντας στον δρόµο προς τις πολλαπλές εκλογικές αναµετρήσεις του 2019, πληθαίνουν τα παραδείγµατα των εκπροσώπων του δηµοσιογραφικού κόσµου που θα δοκιµάσουν τις δυνάµεις τους στις προσεχείς ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και στις επερχόµενες εθνικές εκλογές.

Αρχής γενοµένης από τη «σουρεαλιστική» ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κώστα Αρβανίτη για την ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της εκποµπής «Αλλη διάσταση», που παρουσίαζε στην ΕΡΤ, άνοιξε ο δρόµος για τους επαγγελµατίες των ΜΜΕ που διεκδικούν να «µετακοµίσουν» στην πολιτική σκηνή.

Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Βίκυς Φλέσσα «έκλεισε» το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.∆. Η δηµοσιογράφος της ΕΡΤ έπειτα από τριακονταετή πορεία στη δηµοσιογραφία «σηκώνεται από την τηλεοπτική της καρέκλα» και κατέρχεται στον εκλογικό στίβο. Υποψήφιος ευρωβουλευτής θα είναι και ο Λάµπρος Κωνσταντάρας µε τους Ελληνες Ριζοσπάστες.

Περισσότερα παραδείγµατα εκπροσώπων του Τύπου που ρίχνονται στη µάχη του σταυρού υπάρχουν στα ψηφοδέλτια των κοµµάτων για τις βουλευτικές εκλογές, που αναµένονται τον ερχόµενο Οκτώβριο. Στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο οι δηµοσιογράφοι έχουν την τιµητική τους, µε τον Γιάννη Λοβέρδο στη λίστα της Ν.∆. για τον ∆υτικό Τοµέα της Β’ Αθηνών, όπως επίσης και τον γνωστό αθλητικογράφο Αντώνη Πανούτσο. Από τον χώρο της ενηµέρωσης έρχεται και η υποψηφιότητα της Εµης Ζησιοπούλου-Λιβανίου, η οποία αποδέχθηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και διεκδικεί µια βουλευτική έδρα στον Νότιο Τοµέα της Β’ Αθηνών. Στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο του Βόρειου Τοµέα συµµετέχει ο Φώτης Καρύδας, ενώ στην Α’ Αθηνών υποψήφιος βουλευτής θα είναι ο προερχόµενος από το Ποτάµι ∆ηµήτρης Τσιόδρας, ενώ η δηµοσιογράφος Χαρά Ξάνθη διεκδικεί την εκλογή της στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής. Το ΚΙΝ.ΑΛ. «κατεβάζει» τον Κώστα Χαρδαβέλλα στον Νότιο Τοµέα της Β’ Αθήνας, τον Σταµάτη Μαλέλη στις λαϊκές γειτονιές της Β’ Πειραιά και τον anchorman του AΝΤ1, ∆ηµήτρη Στάµου, στην Περιφέρεια ∆υτικής Αττικής. Οι εκπρόσωποι του Τύπου δεν απουσιάζουν από τα ψηφοδέλτια των αυτοδιοικητικών συνδυασµών για τους δήµους και τις περιφέρειες της χώρας.

Η γνωστή δηµοσιογράφος, µε µεγάλη εµπειρία στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, Ανδριάννα Ζαρακέλη από το πολιτικό ρεπορτάζ, στρέφεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως υποψήφια δηµοτική σύµβουλος Πειραιά στο πλευρό του νυν δηµάρχου, Γιάννη Μώραλη. Παράλληλα, ο πολιτικός συντάκτης Ανδρέας Κωνσταντάτος διεκδικεί την ψήφο των Αθηναίων στον συνδυασµό του Κώστα Μπακογιάννη, όπως και ο αθλητικογράφος Παύλος Παπαδηµητρίου. Επιπλέον, µε τον Παύλο Γερουλάνο στον ∆ήµο Αθηναίων συµπορεύθηκε η κοσµικογράφος Χριστίνα Πολίτη. Την εκλογή τους στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο Παλαιού Φαλήρου, µε την οµάδα της Βίκυς Ανδρικοπούλου, διεκδικούν οι δηµοσιογράφοι Στέφανος Κωνσταντινίδης και ∆ηµήτρης Μάρκου. Νοτιότερα, στον ∆ήµο Γλυφάδας, το αξίωµα του δηµάρχου διεκδικεί ο δηµοσιογράφος και εκδότης Τάσος Γκουριώτης. Υποψήφιος δήµαρχος Καλλιθέας είναι ο Λάζαρος Λασκαρίδης, ενώ την υποψηφιότητά του µε την παράταξη του Παναγιώτη Αγγελόπουλου στον ∆ήµο Ζωγράφου έχει ανακοινώσει ο πολιτικός συντάκτης, που για χρόνια παρουσιάζει επιτυχηµένες ραδιοφωνικές εκποµπές στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1, Λάµπρος Καλαρρύτης.

Τον ∆ήµο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγµένης διεκδικεί ο δηµοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» Κώστας Πασακυριάκος και υποψήφιος δήµαρχος Κερατσινίου είναι ο παρουσιαστής Φίλιππος Καµπούρης. Τον εαυτό του στη διάθεση του δηµάρχου Σαρωνικού, Γιώργου Σωφρόνη, έθεσε ο δηµοσιογράφος Γρηγόρης Γκουντάρας. Από την κρατική τηλεόραση της Βόρειας Ελλάδας, την ΕΡΤ3, προέρχεται και ο δηµοσιογράφος Χρήστος Γιαννούλης, ο οποίος είναι ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στην «κούρσα» του ∆ήµου Αµαρουσίου συµµετέχει ο δηµοσιογράφος Γιώργος Καραµέρος, επίσης µε τις «ευλογίες» της Κουµουνδούρου. Στη συµπρωτεύουσα, στο πλευρό του Νίκου Ταχιάου για τον ∆ήµο Θεσσαλονίκης τάχθηκε ο αθλητικός ρεπόρτερ Περικλής Στέλλας, ενώ υποψήφια περιφερειακή σύµβουλος Κεντρικής Μακεδονίας µε την «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα θα είναι η όµορφη παρουσιάστρια Σοφία Τουντούρη. Ενας εκ των 21 υποψήφιων δηµάρχων Θεσσαλονίκης είναι και ο ιδιοκτήτης του «Βεργίνα Τηλεόραση», Στέργιος Καλόγηρος.

Πληθώρα υποψηφίων προερχόµενων από τη δηµοσιογραφική οικογένεια έχουµε και στην Αχαΐα, όπου η Πέπη Σπηλιωτοπούλου είναι υποψήφια στην Περιφέρεια ∆υτικής Ελλάδας στην παράταξη του Απόστολου Κατσιφάρα, ενώ οι δηµοσιογράφοι Νίκος Σύφαντος και Παναγιώτης Ρηγόπουλος διεκδικούν µια έδρα στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο του ∆ήµου Πατρέων µε τους συνδυασµούς του Νίκου Παπαδηµάτου και του Νίκου Νικολόπουλου, αντίστοιχα. Η υποψηφιότητα-έκπληξη για τις δηµοτικές εκλογές ήταν αυτή του δηµοσιογράφου Βαγγέλη Περρή στον ∆ήµο Σύρου, µε την παράταξη του Γιώργου Μαραγκού. Από τον δηµοσιογραφικό χώρο προέρχονται και οι υποψηφιότητες του Φάνη Παπαθανασίου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας µε τον συνδυασµό του Φάνη Σπανού, του Μιχάλη Αγραφιώτη στον ∆ήµο Κοζάνης µε τον υποψήφιο δήµαρχο Φώτη Κεχαγιά, του Γρηγόρη Ρουµπάνη στη Ζάκυνθο µε τον συνδυασµό του Γιάννη Αγαλιανού και του Παναγιώτη Σαββίδη στη δηµοτική κοινότητα Σερρών.

*Δημοσιεύθηκε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Διαβάστε επίσης