Πήδηξε εν κινήσει από το κλεμμένο αυτοκίνητο και σκοτώθηκε

Φθιώτιδα

Tραγωδία τα ξημερώματα της Τρίτης στη Λαμία, κατά τη διάρκεια καταδίωξης ενός κλεμμένου αυτοκινήτου, από αστυνομικούς.

Περίπου στις 02:00, το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ένας 17χρονος και ένας 20χρονος Ρομά, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στο 2ο χιλιόμετρο της οδού Φαρσάλων-Βόλου, στην προσπάθεια του οδηγού να ξεφύγει από τους αστυνομικούς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 17χρονος συλληφθείς και συνοδηγός του μοιραίου ΙΧ, εξήγησε στο αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας τι συνέβη. Σύμφωνα με την απολογία του, ο 20χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, είπε στον 17χρονο να πηδήξει από το αμάξι, εν κινήσει, ωστόσο ο ίδιος φοβήθηκε και παρότι το αμάξι ανατράπηκε, δεν τραυματίστηκε. Αντίθετα, ο 20χρονος οδηγός, που πήδηξε από το ΙΧ, είχε τραγική κατάληξη.

Το μεσημέρι της Τρίτης οι υπόλοιποι πέντε συλληφθέντες, που εμπλέκονται στην κλοπή του οχήματος από την περιοχή του Αχλαδίου, πέρασαν αυτόφωρο. Το Δικαστήριο έκρινε ένοχους τους πέντε νέους, ηλικίας από 17 έως 25 χρονών, και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με 3ετη αναστολή.

«Μια νεανική τρέλα κόστισε όχι μόνο δύο έτη φυλακής, αλλά και την τραγική απώλεια ενός 20χρονου παιδιού», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης των πέντε κατηγορούμενων, Δημήτρης Κρούπης, για να συμπληρώσει: «Θα πρέπει να καταλάβουν ότι ακόμη και μια απλή κλοπή μπορεί να καταλήξει σε τραγωδία».

Για την ίδια υπόθεση ο συνήγορος υπεράσπισης των άλλων κατηγορουμένων Βασίλης Βράκας, δικηγόρος Λάρισας, δήλωσε:


«Η πρωτόδικη σημερινή απόφαση αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα στους εντολείς μου και εμένα. Έτσι, ναι μεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση του αξιοτίμου Δικαστηρίου το οποίο δέχθηκε μέρος των ισχυρισμών μας, κρίνοντας την πράξη πλημμεληματικής φύσεως.  Πλην, όμως, αισθανόμαστε βαθιά θλίψη για το χαμό ενός νέου ανθρώπου, φίλου και συγγενούς των εντολέων μου.»

Με πληροφορίες από lamiareport.gr

Διαβάστε επίσης