Πώς θα μειώσετε τους μαύρους κύκλους στα μάτια

Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια που δίνουν στο πρόσωπο μία κουρασμένη και ταλαιπωρημένη όψη;

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι ώρες που περνάτε μπροστά σε οθόνες, η κακή ποιότητα ύπνου, το άγχος και η διατροφή είναι συνήθως οι αιτίες που έχετε πρησμένα μάτια και μαύρους κύκλους.

Ακολουθώντας μερικά απλά tips, μπορείτε να βελτιώσετε την εικόνα σας και να μειώσετε τα συμπτώματα.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για να δείχνετε πάντα φρέσκες και ξεκούραστες.

Ξεκινήστε από τη διατροφή σας. Το «κλειδί» για να απαλλαγείτε από τα πρησμένα μάτια και τους μαύρους κύκλους είναι να περιορίσετε το αλάτι και την πρόσληψη αλκοόλ. Προτιμήστε τα πολύχρωμα λαχανικά όπως το καλαμπόκι, τα αγγούρια, τα καρότα, τις ντομάτες για την αποτοξίνωση του σώματος. Είναι επίσης σημαντικό να πίνετε πολύ νερό.

Μερικές φορές, τα πρησμένα μάτια μπορεί να είναι αποτέλεσμα αλλεργικής αντίδρασης. Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιήστε οφθαλμικές σταγόνες και αντιισταμινικά.

Βάλτε δύο κουτάλια στην κατάψυξη κατά τη διάρκεια της ημέρας και τοποθετήστε στα μάτια σας τη νύχτα. Έτσι, θα δροσιστεί την περιοχή των ματιών και θα μειώσετε το πρήξιμο.

Τα αγγούρια έχουν φυσικά ασκορβικά και καφεϊκά οξέα που μειώνουν την κατακράτηση υγρών. Επιπλέον έχουν ήπια στυπτικά, φυσικά αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή που μειώνουν τη φλεγμονή.

Οι κρύες κομπρέσες είναι ένας απλός τρόπος για να μειώσετε το πρήξιμο στα ματιών. Περιορίζουν τη ροή του αίματος στην πληγείσα περιοχή, μειώνοντας τη φλεγμονή και το πρήξιμο.

Τοποθετήστε δύο παγωμένα φακελάκια τσαγιού στα μάτια σας για πέντε έως δέκα λεπτά. Τα αντιοξειδωτικά, οι τανίνες και η καφεΐνη που περιέχουν βοηθούν να στη σύσφιξη του δέρματος στη συγκεκριμένη περιοχή.

Πηγή: Reader’s digest

Διαβάστε επίσης