Διατήρησε τον τίτλο της στην Αγγλία η Σίτι, 4-1 την Μπράιτον

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 4-1 της Μπράιτον στο «American Express» και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ. Οι «πολίτες», που βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 από την κεφαλιά του Μάρεϊ στο 27’, επέστρεψαν με τέσσερα γκολ και κατέκτησαν τον τίτλο με 98 βαθμούς, έναντι 97 της Λίβερπουλ, που την ίδια ώρα κέρδισε με 2-0 την Γουλβς. Είναι το έκτο πρωτάθλημα στην ιστορία των «σίτιζενς» και η πρώτη φορά που κατορθώνουν να υπερασπιστούν τον τίτλο.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα μετά το γκολ που δέχθηκε δεν άργησε να απαντήσει. Στο επόμενο λεπτό ο Σέρχιο Αγκουέρο νίκησε τον Ράιαν και ισοφάρισε, ενώ στο 38ο λεπτό ο Λαπόρτ με κεφαλιά σημείωσε το 2-1. Στο 63' ο Μαχρέζ με σουτ έγραψε το 3-1, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε δέκα λεπτά αργότερα ο Γκουντογκάν με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Την ίδια ώρα η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 της Γουλβς με τον Σαντιό Μανέ να σκοράρει ισάριθμες φορές.

Η Τσέλσι, που έμεινε στο 0-0 με τη Λέστερ και η Τότεναμ, που αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Έβερτον, κατέλαβαν την 3η και την 4η θέση αντίστοιχα, ενώ 5η τερμάτισε η Άρσεναλ που επικράτησε 3-1 της Μπέρνλι. Μάλιστα στο ματς τραυματίστηκε ο Ντίνος Μαυροπάνος. Η Γιουνάιτεντ έμεινε 6η μετά την ντροπιαστική ήττα στο «Ολντ Τράφορντ» από την υποβιβασμένη Κάρντιφ (0-2).

Διαβάστε επίσης