Πρόταση για debate σε πλατείες από τον Χρήστο Πατούχα

Είναι αλήθεια, ότι ο προεκλογικός διάλογος, ανεξάρτητα από την επί μέρους ποιότητα του, είναι ούτως ή άλλως ανισότιμος.

Η χρηματοδότηση δημοτικών παρατάξεων ή από κομματικούς μηχανισμούς, ή από ιδιώτες χορηγούς, ή επειδή κάποιοι υποψήφιοι είναι πλούσιοι, δημιουργεί διαφορετικές δυνατότητες και στην έκδοση εκλογικού υλικού και στην πληρωμένη προβολή σε έντυπα, ηλεκτρονικά, ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά μέσα.

Θα γίνουν τηλεοπτικά ντιμπέιτ; Όλοι ρωτούν, άλλοι διαρρέουν πληροφορίες, ότι θα γίνουν επιλεγμένα μεταξύ των κομματικών υποψηφίων ή των «μεγάλων» παρατάξεων.

Διατυπώνουμε μία πρόταση προς όλους τους υποψηφίους:

Πέντε συναντήσεις όλων των υποψηφίων σε Πλατείες της πόλης. Ανοιχτές, με παρουσία κοινού, που θα έχουν αναγγελθεί από πριν. Ο Δήμος να αναλάβει την υποχρέωση να στήσει πατάρι, μικροφωνική εγκατάσταση, καρέκλες, μαγνητοσκόπηση και δωρεάν ένα μπουκάλι νερό σε κάθε παρευρισκόμενο.

Τις ερωτήσεις και τους δημοσιογράφους να τους επιλέξει η Ένωση Συντακτών. Χρονική διάρκεια 3 ώρες στην κάθε μία. Αυτό σημαίνει 15 λεπτά σε κάθε υποψήφιο. (Ερωτήσεις και απαντήσεις). Στο σύνολο των 5 εκδηλώσεων, θα αντιστοιχεί χρόνος 75 λεπτών. Οι συμπολίτες μας, θα μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά τις εκδηλώσεις. Η παρουσία τους και μόνο, θα διασφαλίσει σοβαρότητα και όχι λόγια του αέρα. Τα υπόλοιπα διαδικαστικά θα τα βρούμε. Η τηλεοπτική κάλυψη προαιρετική.

Τι λέτε αγαπητοί συνυποψήφιοι όλων των παρατάξεων;

Χρήστος Πατούχας, επικεφαλής της Ανυπότακτης Πολιτείας, υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων

Διαβάστε επίσης