Η Κοινο_Τοπία προβάλλει την ταινία "Όταν οι πελαργοί ξανάρθουν" του Σπύρου Μαυραγάνη και συνομιλεί μαζί του

Την ταινία του Σπύρου Μαυραγάνη <<Όταν οι πελαργοί ξανάρθουν>> παρουσιάζει η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 παρόντος του σκηνοθέτη. Η προβολή θα γίνει στο πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας Μαιζώνος 139 και Παντανάσσης, 4ος όροφος, έναντι Δημαρχιακού Μεγάρου, στις 8.30μμ Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το σκηνοθέτη της ταινίας και τον ηθοποιό Αντώνη Μπαρμπετάκη. Τη συζήτηση θα συντονίσει εκ μέρους της Κοινο_Τοπίας ο κριτικός κινηματογράφου Κώστας Νταλιάνης.

Η παρακολούθηση της ταινίας είναι ελεύθερη. Απαραίτητη είναι όμως η κράτηση θέσης λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετασχόντων στο τηλ. 2615.002009 (γραμματεία Κοινο_Τοπίας). Θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η δράση αυτή έχει ως σκοπό τη γνωριμία του σκηνοθέτη με το σινεφίλ κοινό της πόλης. Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν γίνει στην Πάτρα όπου βλέπουμε και σε σκηνές την περιοχή της Παντάνασσας, την Ακτή Δυμαίων, τα σοκάκια της παλιάς πόλης, το Ρίο, την οδό Κανακάρη, τα σκαλιά της Αγίου Νικολάου, το δασύλλιο και το κάστρο.

Ο Μαυραγάνης για τη θεματική της ταινίας του αναφέρει: Εξελίσσονται δύο ιστορίες παράλληλα.Από την μία έχουμε ένα γέρο άνδρα που, καθώς πλησιάζει στο τέλος της ζωής του, αρχίζει να τρελαίνεται, νομίζοντας ότι θα τον πάρουν μαζί τους οι πελαργοί. Το σενάριο αντιμετωπίζει τους πελαργούς διαφορετικά απ’ ότι έχουμε συνηθίσει: ο κόσμος τείνει να τους συνδέει με τη ζωή και τα νεογέννητα μωρά, ενώ εμείς τους παρουσιάζουμε ως σύμβολα του θανάτου. Αυτή είναι όμως μόνο η μία πλευρά της υπόθεσης. Από την άλλη έχουμε τον έφηβο εγγονό του γέρου, ο οποίος ανακαλύπτει τις χαρές και τις πίκρες της ζωής καθώς ενηλικιώνεται. Θα μπορούσατε, λοιπόν, να πείτε ότι το κεντρικό θέμα της ταινίας είναι το πώς εκπρόσωποι δύο διαφορετικών γενεών βλέπουν το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ο Σπύρος Μαυραγάνης γεννήθηκε το 1999 στο Μαρούσι Αττικής. Πέρασε τα παιδικά κι εφηβικά του χρόνια στην Αθήνα, φοιτώντας σε ιδιωτικά σχολεία (πρώτα στα Εκπαιδευτήρια Δούκα και αργότερα στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, το οποίο τελείωσε με τον τίτλο του καλύτερου μαθητή – “valedictorian”). Το 2017 έγινε δεκτός με υποτροφία στη Νομική Σχολή του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου. Με τον κινηματογράφο ασχολείται ερασιτεχνικά από το 2011.

Όταν οι πελαργοί ξανάρθουν

Σκηνοθεσία: Σπύρος Μαυραγάνης, Σενάριο: Χάρης Καλαϊτζίδης, Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Μπαρμπετάκης, Σάκης Κλήρης, Κωνσταντίνος Τομαράς, οι φοιτητές του ΔΗΠΕΘΕ Μιχάλης Κατσούδας, Λένα Νάτση καθώς και οι Νίκος Καβαρατζής, Μαρικώνστα Καρυτινού κ.ά. Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Δρυμιώτης, Οπερατέρ: Τάσος Μπέλεσης, Διάρκεια: 73’

 

Διαβάστε επίσης