Νίκος Τζανάκος: Το βιβλίο για την Πάτρα και τον Ρώσο πρώτο Φρούραρχό της, στην 16η Δ.Ε.Θ

Η πολυσυζητημένη εξωστρέφεια της Πάτρας επιτυγχάνεται ακόμα και …μέσα από ένα βιβλίο. Και τον δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση …δείχνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Νίκος Τζανάκος ο οποίος δεν μένει στα λόγια αλλά επιτυγχάνει στην πράξη τον στόχο, ανοίγοντας διάπλατα τις πύλες της Πάτρας προς την Ρωσία και ενδυναμώνοντας τους δεσμούς μεταξύ της πόλης μας και της ισχυρής χώρας.

Όλα αυτά, με αφορμή το προσωπικό του βιβλίο με τίτλο: “ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΑΝΔΡΕΙΑΣ - ΝΙΚΟΛΑΙ ΑΛΕΞΕΓΙΕΒΙΤΣ ΡΑΪΚΟ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ” που προσφάτως παρουσιάστηκε στο “Royal” στην Πάτρα, στο πλαίσιο μιας πανηγυρικής συγκέντρωσης εκατοντάδων συμπολιτών.

Στο παρασκήνιο, βρίσκεται σε εξέλιξη η προσωπική προσπάθεια του Νίκου Τζανάκου και συνεργατών του, ώστε το συγκεκριμένο βιβλίο να αποτελέσει την αφορμή και τον συνδετικό κρίκο όχι μόνο για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας - Πάτρας, όπως άλλωστε προαναφέρεται, αλλά να βοηθήσει ώστε η Πάτρα να αποτελέσει πόλη - ορόσημο για τους Ρώσους και αυτό με τη σειρά του να συμβάλει στο άνοιγμα συνεργασιών με την πόλη μας, σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα.

Προσπάθεια η οποία φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο, ιδίως μετά την τιμητική πρόσφατη εξέλιξη που παρουσίας του βιβλίου στην 16η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που είναι αφιερωμένη στους Ρώσους και τις σχέσεις τους με τη χώρα μας.

Παράλληλα, με δεδομένο το ενδιαφέρον του κ. Ιεβγκένι Ρεζνιτσένκο,  Πρύτανη του “Institut Peredova” κατάβαλλεται προσπάθεια ώστε το βιβλίο να μεταφραστεί στη Ρωσική γλώσσα, για να κυκλοφορήσει σε ολόκληρη τη Ρωσία, καθώς και σε άλλες γλώσσες έτσι ώστε η ιστορία της Πάτρας και του εξ Αγίας Πετρούπολης πρώτου Φρούραρχού της (Νικολάι Αλεξέγιεβιτς Ράικο ) να γίνει διεθνώς γνωστή.

Ως εκ τούτου, το βιβλίο (από τις εκδόσεις «Πικραμένος») που είναι αποτέλεσμα ιστορικής έρευνας του υποψηφίου Δημάρχου Πατρέων, μπαίνει στα διεθνή σαλόνια ξεκινώντας από το Περίπτερο 13, (σταντ 105, 106, 107) της Δ.Ε.Θ., με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τα συμφέροντα της πόλης μας και την ανάδειξη της ιστορίας της Πάτρας.