Το αδιαχώρητο στην εκδήλωση του υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου Θανάση Γιανναδάκη

Εξέφρασε τη συγκίνηση του για τη μαζική ανταπόκριση των πολιτών

Εκατοντάδες πολίτες της Αχαΐας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου Δυτικής Ελλάδας, με την παράταξη του Απόστολου Κατσιφάρα “Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο”, Θανάση Γιανναδάκη, γεμίζοντας ασφυκτικά το απόγευμα της Τετάρτης τη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου Αστήρ στην Πάτρα.

Ο κ. Γιανναδάκης, ξεκινώντας την ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη νέα γενιά, τονίζοντας ότι υλοποιούνται και θα υλοποιηθούν ακόμη περισσότερες πολιτικές που θα κάνουν την ζωή των νέων καλύτερη, ώστε να μην φεύγουν από τον τόπο τους και να μπορέσουν να δημιουργήσουν τις οικογένειές τους, απαντώντας έτσι στο δημογραφικό πρόβλημα.

Έκανε εκτενή αναφορά στις πολιτικές βελτίωσης της αποδοτικότητάς του πρωτογενούς τομέα και της διασύνδεσής του με την μεταποίηση και τον τουρισμό, μέσω μιας δέσμης μέτρων που συμβάλλουν προς την κατεύθυνση αυτή. Επίσης, αναφέρθηκε στο ζήτημα της ανεργίας, μιλώντας για την αναγκαιότητα επανακατάρτισης των μακροχρόνια ανέργων μεγάλης ηλικίας, αλλά και τις προοπτικές που αναδεικνύονται μέσω της σύνδεσης της έρευνας με την παραγωγή, καθιστώντας την περιοχή μια μόνιμη “έκθεση Patras IQ”.

Ζητούμενο για την νέα περιφερειακή αρχή θα είναι φυσικά και η ολοκλήρωση των υποδομών, είτε μεγάλης, είτε, μικρής κλίμακας, όπως τόνισε ο κ. Γιανναδάκης. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η εθνική οδός “111”, όπου ήδη εκτελούνται εργασίες βελτίωσης, η αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στο επαρχιακό δίκτυο, η ολοκλήρωση του ορεινού δικτύου με την ενοποίηση των οδικών αξόνων της Αχαΐας, η σύνδεση του λιμανιού του Αιγίου με την Ολυμπία Οδό, η επέκταση του Προαστιακού στην Κ. Αχαΐα και η παρέμβαση βελτίωσης δρόμων προς 6 Ιερές Μονές στην Αχαΐα, αποτελούν κρίσιμες παρεμβάσεις που υλοποιεί και θα υλοποιήσει η Περιφέρεια.

Ο τέως πρόεδρος του ΤΕΕ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή, ζήτημα για το οποίο το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας είχε δώσει όλες του τις δυνάμεις σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ώστε οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της Δυτικής Ελλάδας να επωφεληθούν από την φθηνή ενέργεια. Για την πόλη της Πάτρας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ολοκληρωμένη αναπτυξιακή ανάπλαση της περιοχής στο “Λαδόπουλο” αλλά και τα σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια σε όλο το εύρος της πόλης.

Αναφορικά με τις συνεργασίες που απαιτεί για την επόμενη μέρα ο “Κλεισθένης”, ο κ. Γιανναδάκης έδωσε το μήνυμα: “Ο διχασμός που πότισε για πολλά χρόνια την κοινωνία μας, πρέπει να λάβει τέλος. Όλοι αυτοί που βάζουν μια λογική μηδενισμού και μιλούν για όλα από την αρχή και για πέτρινα χρόνια, θα πάρουν την απάντησή τους από αυτούς που δουλεύουν. Και για τα μικρά και για τα μεγάλα”. Μάλιστα δε, ως προς τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ο κ. Γιανναδάκης σχολίασε, δεικτικά, ότι ως μέλος της επιτροπής Περιβάλλοντος, δεν είχε σχεδόν καμία παρουσία και ότι δεν έχει να επιδείξει την οποιαδήποτε δημιουργική πρωτοβουλία στο έργο της Περιφέρειας τα τελευταία οκτώ χρόνια όπου είναι περιφερειακός σύμβουλος.

Κλείνοντας, ο Θανάσης Γιανναδάκης εξέφρασε τη συγκίνηση του για τη μαζική ανταπόκρισή των πολιτών και κυρίως της νεολαίας και τόνισε ότι “Εμείς δεν θέλουμε την επομένη των εκλογών να πανηγυρίσουν ούτε τα κόμματα, ούτε οι κομματάρχες. Ο λαός της Δυτικής Ελλάδας θέλουμε να πανηγυρίσει γιατί θα έχει μια Περιφερειακή Αρχή που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του” και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να δώσουν όλοι μαζί την εκλογική μάχη για μια γνήσια προοδευτική επόμενη ημέρα, για τη Δυτική Ελλάδα.

 

Διαβάστε επίσης